- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerde kruidenflensjes met groenten
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot noir Cuvée Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Wijn Duc de Lerme Sauvignon Blanc Vin de Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Mix de bloem met de eieren en de melk. Voeg tijm en bieslook toe, en doe er een snuifje zout bij.
-
Snij de broccoli in kleinere roosjes (diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien).
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Bak 8 flensjes van het beslag, telkens in een weinig boter.
-
Breng 1/2 L water aan de kook met het groentebouillonblokje, de tijm, de paprika en het kruidentuiltje.
-
Voeg de tarwegraantjes toe en laat 10 min. koken.
-
Doe de broccoliroosjes en champignonschijfjes bij de graantjes en laat nog 5 min. koken.
-
Giet af en laat uitlekken. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de petit-suissekaasjes door. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de vulling over de flensjes en vouw ze dubbel. Schik op een grote ovenschotel. Verdeel er de parmezaan en de boter in nootjes over.
-
Op het moment zelf (20 min. in de oven)
-
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Neem de folie weg en laat nog 5 min. verder bakken.
-
Afwerking:
-
Dien op met een gemengd slaatje waar u wat geplette hazelnootjes over strooit.
Wil u dit recept als voorgerecht serveren, reken dan 1 flensje per persoon. Met de hoeveelheden in dit recept hebt u dus genoeg voor 8 personen.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot noir Cuvée Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Wijn Duc de Lerme Sauvignon Blanc Vin de Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Mix de bloem met de eieren en de melk. Voeg tijm en bieslook toe, en doe er een snuifje zout bij.
-
Snij de broccoli in kleinere roosjes (diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien).
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Bak 8 flensjes van het beslag, telkens in een weinig boter.
-
Breng 1/2 L water aan de kook met het groentebouillonblokje, de tijm, de paprika en het kruidentuiltje.
-
Voeg de tarwegraantjes toe en laat 10 min. koken.
-
Doe de broccoliroosjes en champignonschijfjes bij de graantjes en laat nog 5 min. koken.
-
Giet af en laat uitlekken. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de petit-suissekaasjes door. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel de vulling over de flensjes en vouw ze dubbel. Schik op een grote ovenschotel. Verdeel er de parmezaan en de boter in nootjes over.
-
Op het moment zelf (20 min. in de oven)
-
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Neem de folie weg en laat nog 5 min. verder bakken.
-
Afwerking:
-
Dien op met een gemengd slaatje waar u wat geplette hazelnootjes over strooit.
Wil u dit recept als voorgerecht serveren, reken dan 1 flensje per persoon. Met de hoeveelheden in dit recept hebt u dus genoeg voor 8 personen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot noir Cuvée Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Wijn Duc de Lerme Sauvignon Blanc Vin de Pays d'Oc