Gegratineerde kruidenflensjes met groenten
Gegratineerde kruidenflensjes met groenten

Gegratineerde kruidenflensjes met groenten

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 33 g
Koolhydraat 47.2 g
Eiwit 36 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mix de bloem met de eieren en de melk. Voeg tijm en bieslook toe, en doe er een snuifje zout bij.

  3. Snij de broccoli in kleinere roosjes (diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien).

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Bak 8 flensjes van het beslag, telkens in een weinig boter.

  7. Breng 1/2 L water aan de kook met het groentebouillonblokje, de tijm, de paprika en het kruidentuiltje.

  8. Voeg de tarwegraantjes toe en laat 10 min. koken.

  9. Doe de broccoliroosjes en champignonschijfjes bij de graantjes en laat nog 5 min. koken.

  10. Giet af en laat uitlekken. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de petit-suissekaasjes door. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de vulling over de flensjes en vouw ze dubbel. Schik op een grote ovenschotel. Verdeel er de parmezaan en de boter in nootjes over.

  12. Op het moment zelf (20 min. in de oven)
  13. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Neem de folie weg en laat nog 5 min. verder bakken.

  14. Afwerking:
  15. Dien op met een gemengd slaatje waar u wat geplette hazelnootjes over strooit.

Tip

Wil u dit recept als voorgerecht serveren, reken dan 1 flensje per persoon. Met de hoeveelheden in dit recept hebt u dus genoeg voor 8 personen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Mix de bloem met de eieren en de melk. Voeg tijm en bieslook toe, en doe er een snuifje zout bij.

  3. Snij de broccoli in kleinere roosjes (diepgevroren broccoli oppervlakkig ontdooien).

  4. Snij de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. Bak 8 flensjes van het beslag, telkens in een weinig boter.

  7. Breng 1/2 L water aan de kook met het groentebouillonblokje, de tijm, de paprika en het kruidentuiltje.

  8. Voeg de tarwegraantjes toe en laat 10 min. koken.

  9. Doe de broccoliroosjes en champignonschijfjes bij de graantjes en laat nog 5 min. koken.

  10. Giet af en laat uitlekken. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de petit-suissekaasjes door. Kruid met peper en zout.

  11. Verdeel de vulling over de flensjes en vouw ze dubbel. Schik op een grote ovenschotel. Verdeel er de parmezaan en de boter in nootjes over.

  12. Op het moment zelf (20 min. in de oven)
  13. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en schuif 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Neem de folie weg en laat nog 5 min. verder bakken.

  14. Afwerking:
  15. Dien op met een gemengd slaatje waar u wat geplette hazelnootjes over strooit.

Tip

Wil u dit recept als voorgerecht serveren, reken dan 1 flensje per persoon. Met de hoeveelheden in dit recept hebt u dus genoeg voor 8 personen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 33 g
Koolhydraat 47.2 g
Eiwit 36 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot noir Cuvée Réserve A.C. Alsace Caves de Bennwihr Wijn Duc de Lerme Sauvignon Blanc Vin de Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal