Gegrild roodbaarshaasje met pompelmoes-koolrabisalade
Gegrild roodbaarshaasje met pompelmoes-koolrabisalade

Gegrild roodbaarshaasje met pompelmoes-koolrabisalade

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 170 kcal
Vet 8.9 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij het venkelgroen af en hou apart. Snij de venkel in dunne reepjes.

  4. Schil de koolrabi en snij in heel dunne staafjes.

  5. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliezen (peler à vif). Vang het sap op.

  6. Hak de peterselie en de dille fijn.

  7. Meng de ras el hanout met de bloem en kruid met peper en zout.

  8. Snij de roodbaarshaasjes in 4 gelijke porties.

  9. Bereiding:
  10. Wentel de stukken vis door de gekruide bloem.

  11. Verhit een grillpan met 1 eetl. olie en bak de stukken vis aan beide kanten 3 à 4 min. tot ze goudbruin zijn en gaar.

  12. Meng de venkelreepjes met de koolrabi, de gehakte peterselie, de dille en de veenbessen.

  13. Meng 1 eetl. van het pompelmoessap met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  14. Besprenkel de salade met de dressing.

  15. Afwerking:
  16. Schik wat salade op een bord, leg er telkens een stuk vis op en werk af met wat venkelgroen. Leg er de pompelmoespartjes rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij het venkelgroen af en hou apart. Snij de venkel in dunne reepjes.

  4. Schil de koolrabi en snij in heel dunne staafjes.

  5. Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes van tussen de vliezen (peler à vif). Vang het sap op.

  6. Hak de peterselie en de dille fijn.

  7. Meng de ras el hanout met de bloem en kruid met peper en zout.

  8. Snij de roodbaarshaasjes in 4 gelijke porties.

  9. Bereiding:
  10. Wentel de stukken vis door de gekruide bloem.

  11. Verhit een grillpan met 1 eetl. olie en bak de stukken vis aan beide kanten 3 à 4 min. tot ze goudbruin zijn en gaar.

  12. Meng de venkelreepjes met de koolrabi, de gehakte peterselie, de dille en de veenbessen.

  13. Meng 1 eetl. van het pompelmoessap met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  14. Besprenkel de salade met de dressing.

  15. Afwerking:
  16. Schik wat salade op een bord, leg er telkens een stuk vis op en werk af met wat venkelgroen. Leg er de pompelmoespartjes rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 170 kcal
Vet 8.9 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 13 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond (Abdijbier) Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserve - Miguel Torres Central Valley - Chili (Witte wijn)

Bekijk het recept digitaal