Gegrilde kreeft met exotische kruidenolie
Gegrilde kreeft met exotische kruidenolie

Gegrilde kreeft met exotische kruidenolie

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 15.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag vooraf
  3. Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie en laat 1 nacht trekken.

  4. De dag zelf
  5. Maak de saus enkele uren vooraf klaar. Doe de visfond en de balsamicoazijn in een pan en laat tot 1/3 inkoken. Voeg 1 eetl. olijfolie toe. Verwijder de pitjes uit de halve tomaat en snij in blokjes. Snij ook de venkel zeer fijn. Voeg de groenten bij de saus en roer om.

  6. Ontdooi de kreeften in heet water (± 30 min.).

  7. Snij de kreeften middendoor: steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek in het pantser). Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de borst van de kreeft toe loopt.

  8. Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Ontdoe ook de scharen van hun pantser (breek ze met een kreeftentang of notenkraker), maar probeer het vlees niet te beschadigen. Dep droog en schik het kreeftenvlees weer in het pantser.

  9. Bereiding:
  10. Lepel de kruidenolie over het kreeftenvlees en schuif 5 min. onder de grill.

  11. Verwarm de saus op een zacht vuurtje (niet laten koken).

  12. Afwerking:
  13. Dien op met minibroodjes en/of groenterijst.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag vooraf
  3. Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie en laat 1 nacht trekken.

  4. De dag zelf
  5. Maak de saus enkele uren vooraf klaar. Doe de visfond en de balsamicoazijn in een pan en laat tot 1/3 inkoken. Voeg 1 eetl. olijfolie toe. Verwijder de pitjes uit de halve tomaat en snij in blokjes. Snij ook de venkel zeer fijn. Voeg de groenten bij de saus en roer om.

  6. Ontdooi de kreeften in heet water (± 30 min.).

  7. Snij de kreeften middendoor: steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug (de zwakste plek in het pantser). Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de borst van de kreeft toe loopt.

  8. Haal het vlees voorzichtig uit het pantser. Ontdoe ook de scharen van hun pantser (breek ze met een kreeftentang of notenkraker), maar probeer het vlees niet te beschadigen. Dep droog en schik het kreeftenvlees weer in het pantser.

  9. Bereiding:
  10. Lepel de kruidenolie over het kreeftenvlees en schuif 5 min. onder de grill.

  11. Verwarm de saus op een zacht vuurtje (niet laten koken).

  12. Afwerking:
  13. Dien op met minibroodjes en/of groenterijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 330 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 1.7 g
Eiwit 15.1 g

Bekijk het recept digitaal