- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.
-
Rasp de wortel.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
-
Snij de ui in ringen.
-
Bereiding:
-
Meng de mayonaise met de mosterd.
-
Doe de groenten en de uiringen in een grote mengkom en verdeel er de suiker en de wittewijnazijn over. Kruid goed met peper en zout en roer er de mosterdmayonaise onder. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Meng vlak voor het serveren alles nog eens goed door elkaar.
Dit slaatje kan u ook de dag voordien klaarmaken. Na een nachtje marineren in de koelkast zijn de smaken nog beter met elkaar vermengd.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.
-
Rasp de wortel.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
-
Snij de ui in ringen.
-
Bereiding:
-
Meng de mayonaise met de mosterd.
-
Doe de groenten en de uiringen in een grote mengkom en verdeel er de suiker en de wittewijnazijn over. Kruid goed met peper en zout en roer er de mosterdmayonaise onder. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Meng vlak voor het serveren alles nog eens goed door elkaar.
Dit slaatje kan u ook de dag voordien klaarmaken. Na een nachtje marineren in de koelkast zijn de smaken nog beter met elkaar vermengd.