Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise
Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise

Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise

Bijgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.

  4. Rasp de wortel.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.

  6. Snij de ui in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de mayonaise met de mosterd.

  9. Doe de groenten en de uiringen in een grote mengkom en verdeel er de suiker en de wittewijnazijn over. Kruid goed met peper en zout en roer er de mosterdmayonaise onder. Laat 1 u. marineren in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Meng vlak voor het serveren alles nog eens goed door elkaar.

Tip

Dit slaatje kan u ook de dag voordien klaarmaken. Na een nachtje marineren in de koelkast zijn de smaken nog beter met elkaar vermengd.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.

  4. Rasp de wortel.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.

  6. Snij de ui in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de mayonaise met de mosterd.

  9. Doe de groenten en de uiringen in een grote mengkom en verdeel er de suiker en de wittewijnazijn over. Kruid goed met peper en zout en roer er de mosterdmayonaise onder. Laat 1 u. marineren in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Meng vlak voor het serveren alles nog eens goed door elkaar.

Tip

Dit slaatje kan u ook de dag voordien klaarmaken. Na een nachtje marineren in de koelkast zijn de smaken nog beter met elkaar vermengd.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 133 kcal
Vet 7.7 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 2.9 g

Bekijk het recept digitaal