Gemarineerde eend met balsamico-sjalotbrochette
Gemarineerde eend met balsamico-sjalotbrochette

Gemarineerde eend met balsamico-sjalotbrochette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 925 kcal
Vet 78.1 g
Verzadigd vet 19.7 g
Koolhydraat 23.4 g
Suiker 20.2 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 30.4 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers de sinaasappel. Meng de zeste en het sap met de olijfolie, de honing, de kruidnagel, de kaneel en de tijm.

  3. Snij de eendenborstfilets in de lengte in 3 of 4. Overgiet met de marinade en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  4. Pel intussen de sjalotten en kook de hele sjalotten 3 à 5 min. in water met het halve bouillonblokje. Giet af en laat uitlekken.

  5. Steek de sjalotten per 4 op een brochettestokje en bestrijk met de balsamicocrème. Laat 30 min. trekken in de koelkast.

  6. Haal de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog. Bak 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  7. Verwarm de sjalottenbrochettes nog even op de barbecue.

Tip

- Serveer met een aardappel in de schil en een rucolaslaatje met noten en granaatappelpitten. - U kan de eendenborstfilets ook bakken zonder eerst te marineren. Serveer ze dan met een klontje sinaasappelboter. Meng daarvoor wat zeste en sinaasappelpartjes onder zachte boter. Kruid met tijm, peper en zout. Vorm een rolletje, wikkel het in vershoudfolie en laat weer hard worden in de koelkast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers de sinaasappel. Meng de zeste en het sap met de olijfolie, de honing, de kruidnagel, de kaneel en de tijm.

  3. Snij de eendenborstfilets in de lengte in 3 of 4. Overgiet met de marinade en laat 30 min. rusten in de koelkast.

  4. Pel intussen de sjalotten en kook de hele sjalotten 3 à 5 min. in water met het halve bouillonblokje. Giet af en laat uitlekken.

  5. Steek de sjalotten per 4 op een brochettestokje en bestrijk met de balsamicocrème. Laat 30 min. trekken in de koelkast.

  6. Haal de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog. Bak 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  7. Verwarm de sjalottenbrochettes nog even op de barbecue.

Tip

- Serveer met een aardappel in de schil en een rucolaslaatje met noten en granaatappelpitten. - U kan de eendenborstfilets ook bakken zonder eerst te marineren. Serveer ze dan met een klontje sinaasappelboter. Meng daarvoor wat zeste en sinaasappelpartjes onder zachte boter. Kruid met tijm, peper en zout. Vorm een rolletje, wikkel het in vershoudfolie en laat weer hard worden in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 925 kcal
Vet 78.1 g
Verzadigd vet 19.7 g
Koolhydraat 23.4 g
Suiker 20.2 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 30.4 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal