- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde eend met balsamico-sjalotbrochette
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers de sinaasappel. Meng de zeste en het sap met de olijfolie, de honing, de kruidnagel, de kaneel en de tijm.
-
Snij de eendenborstfilets in de lengte in 3 of 4. Overgiet met de marinade en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Pel intussen de sjalotten en kook de hele sjalotten 3 à 5 min. in water met het halve bouillonblokje. Giet af en laat uitlekken.
-
Steek de sjalotten per 4 op een brochettestokje en bestrijk met de balsamicocrème. Laat 30 min. trekken in de koelkast.
-
Haal de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog. Bak 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Verwarm de sjalottenbrochettes nog even op de barbecue.
- Serveer met een aardappel in de schil en een rucolaslaatje met noten en granaatappelpitten. - U kan de eendenborstfilets ook bakken zonder eerst te marineren. Serveer ze dan met een klontje sinaasappelboter. Meng daarvoor wat zeste en sinaasappelpartjes onder zachte boter. Kruid met tijm, peper en zout. Vorm een rolletje, wikkel het in vershoudfolie en laat weer hard worden in de koelkast.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Rasp de schil van de sinaasappel (niet het wit) en pers de sinaasappel. Meng de zeste en het sap met de olijfolie, de honing, de kruidnagel, de kaneel en de tijm.
-
Snij de eendenborstfilets in de lengte in 3 of 4. Overgiet met de marinade en laat 30 min. rusten in de koelkast.
-
Pel intussen de sjalotten en kook de hele sjalotten 3 à 5 min. in water met het halve bouillonblokje. Giet af en laat uitlekken.
-
Steek de sjalotten per 4 op een brochettestokje en bestrijk met de balsamicocrème. Laat 30 min. trekken in de koelkast.
-
Haal de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog. Bak 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.
-
Verwarm de sjalottenbrochettes nog even op de barbecue.
- Serveer met een aardappel in de schil en een rucolaslaatje met noten en granaatappelpitten. - U kan de eendenborstfilets ook bakken zonder eerst te marineren. Serveer ze dan met een klontje sinaasappelboter. Meng daarvoor wat zeste en sinaasappelpartjes onder zachte boter. Kruid met tijm, peper en zout. Vorm een rolletje, wikkel het in vershoudfolie en laat weer hard worden in de koelkast.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Monica di Sardegna D.O.C. Sardegna - Italië