- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde eendenspies à l'orange
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' | A.O.P. Lirac El Coto Crianza | D.O.C. Rioja | Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. marineren)
-
Snij met een scherp mes het vet van de eendenborstfilet. Snij de filet in 16 gelijke blokjes van à 3 cm. Doe in een kom en roer er 3 eetl. olijfolie, de honing en de balsamicoazijn onder. Laat ± 1 u. marineren in de koelkast.
-
Schil ondertussen 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees.
-
Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.
-
Pers de tweede sinaasappel.
-
Snij de lente-uitjes in de lengte middendoor.
-
Bereiding:
-
Steek telkens stukjes eend, lente-ui in accordeonvorm en partjes sinaasappel op een spies. Snij de rest van het vruchtvlees van de sinaasappel in blokjes.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de eendenspiesen 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en hou warm.
-
Blus de pan met de Grand Marnier en schraap de braadresten los. Voeg het sinaasappelsap toe en de rest van het vruchtvlees. Breng even aan de kook, neem van het vuur en klop er de koude boter in klontjes onder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over de borden, leg er een eendenspies bovenop en lepel er de saus rond.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' | A.O.P. Lirac El Coto Crianza | D.O.C. Rioja | Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 1 u. marineren)
-
Snij met een scherp mes het vet van de eendenborstfilet. Snij de filet in 16 gelijke blokjes van à 3 cm. Doe in een kom en roer er 3 eetl. olijfolie, de honing en de balsamicoazijn onder. Laat ± 1 u. marineren in de koelkast.
-
Schil ondertussen 1 sinaasappel tot op het vruchtvlees.
-
Snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kommetje en vang het sap op.
-
Pers de tweede sinaasappel.
-
Snij de lente-uitjes in de lengte middendoor.
-
Bereiding:
-
Steek telkens stukjes eend, lente-ui in accordeonvorm en partjes sinaasappel op een spies. Snij de rest van het vruchtvlees van de sinaasappel in blokjes.
-
Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de eendenspiesen 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout en hou warm.
-
Blus de pan met de Grand Marnier en schraap de braadresten los. Voeg het sinaasappelsap toe en de rest van het vruchtvlees. Breng even aan de kook, neem van het vuur en klop er de koude boter in klontjes onder. Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de rijst over de borden, leg er een eendenspies bovenop en lepel er de saus rond.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' | A.O.P. Lirac El Coto Crianza | D.O.C. Rioja | Spanje