- Bewaar

- Bewaar
Gentse waterzooi
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(40 min.)
-
Snij de rauwe kip in stukken (zie p. 54).
-
Snij de geschilde wortelen en de selder in gelijke reepjes van 2 bij 1 cm.
-
Spoel de preiwitten goed schoon onder koud water en snij in ringen van 1/2 cm.
-
Schil de krielaardappelen.
-
Snipper de ui en de blaadjes van de peterselie fijn.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook, samen met de witte wijn, de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Voeg de stukken kip toe, dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de ui glazig.
-
Voeg de preiringen en de wortel- en selderreepjes toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Bestrooi met de bloem en meng alles goed door elkaar.
-
Haal de stukken kip uit de bouillon en zet de bouillon opzij. Verwijder het vel van de kip.
-
Giet de bouillon door een zeef in de kookpot van de groenten. Roer goed tot de saus lichtjes gaat binden.
-
Voeg de krielaardappelen toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Klop de eidooier los, samen met de room en het citroensap. Leg de stukken kip weer in de saus, zet het vuur lager en roer er het eiermengsel onder. Laat nog even opwarmen zonder te laten koken. Kruid met zwarte peper en zout.
De saus mag niet meer koken nadat u het eiermengsel hebt toegevoegd, want dan gaat ze schiften. De eidooier stolt door de hitte en uw saus zal niet meer mooi glad zijn.
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(40 min.)
-
Snij de rauwe kip in stukken (zie p. 54).
-
Snij de geschilde wortelen en de selder in gelijke reepjes van 2 bij 1 cm.
-
Spoel de preiwitten goed schoon onder koud water en snij in ringen van 1/2 cm.
-
Schil de krielaardappelen.
-
Snipper de ui en de blaadjes van de peterselie fijn.
-
Pers de halve citroen.
-
Bereiding:
-
Breng de kippenbouillon aan de kook, samen met de witte wijn, de tijm, het laurierblaadje en de fijngesnipperde peterselie. Voeg de stukken kip toe, dek af en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Smelt ondertussen de boter in een kookpot en stoof de ui glazig.
-
Voeg de preiringen en de wortel- en selderreepjes toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Bestrooi met de bloem en meng alles goed door elkaar.
-
Haal de stukken kip uit de bouillon en zet de bouillon opzij. Verwijder het vel van de kip.
-
Giet de bouillon door een zeef in de kookpot van de groenten. Roer goed tot de saus lichtjes gaat binden.
-
Voeg de krielaardappelen toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Klop de eidooier los, samen met de room en het citroensap. Leg de stukken kip weer in de saus, zet het vuur lager en roer er het eiermengsel onder. Laat nog even opwarmen zonder te laten koken. Kruid met zwarte peper en zout.
De saus mag niet meer koken nadat u het eiermengsel hebt toegevoegd, want dan gaat ze schiften. De eidooier stolt door de hitte en uw saus zal niet meer mooi glad zijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Duvel Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy