Gepaneerd kabeljauwhaasje met erwtencrème
Gepaneerd kabeljauwhaasje met erwtencrème

Gepaneerd kabeljauwhaasje met erwtencrème

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 79.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 13.3 g
Eiwit 38 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Kook de diepgevroren erwten samen met de muntblaadjes 15 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Zet opzij.

  5. Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schik er de stukken kabeljauw naast elkaar op. Bak de kabeljauw 15 à 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven (let op dat de korst niet verbrandt).

  9. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Doe de erwten in een hoge maatbeker en voeg beetje bij beetje de hete groentebouillon toe. Mix fijn tot een dikke crème. Voeg de boter toe, zodat de crème smeuïg wordt. Kruid met zwarte peper.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de erwtencrème over de borden en leg er de kabeljauwhaasjes op. Geef er de gekookte aardappelen bij.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 30 g aardappel en snij in gelijke stukjes. 2 Kook de stukjes aardappel en 100 g diepgevroren erwten 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. 30 g gepaneerd kabeljauwhaasje toe. 3 Breek de kabeljauw in hapklare stukken en meng samen met 1 koffiel. plantaardige olie onder de aardappelen en de erwten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Kook de diepgevroren erwten samen met de muntblaadjes 15 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Zet opzij.

  5. Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Schik er de stukken kabeljauw naast elkaar op. Bak de kabeljauw 15 à 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven (let op dat de korst niet verbrandt).

  9. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Doe de erwten in een hoge maatbeker en voeg beetje bij beetje de hete groentebouillon toe. Mix fijn tot een dikke crème. Voeg de boter toe, zodat de crème smeuïg wordt. Kruid met zwarte peper.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de erwtencrème over de borden en leg er de kabeljauwhaasjes op. Geef er de gekookte aardappelen bij.

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. + 12 maand Bereiding (25 min.) 1 Schil 30 g aardappel en snij in gelijke stukjes. 2 Kook de stukjes aardappel en 100 g diepgevroren erwten 20 min. gaar in een bodempje water. Voeg na 10 min. 30 g gepaneerd kabeljauwhaasje toe. 3 Breek de kabeljauw in hapklare stukken en meng samen met 1 koffiel. plantaardige olie onder de aardappelen en de erwten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vet 12.5 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 79.4 g
Suiker 4.2 g
Vezel 13.3 g
Eiwit 38 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Hardys 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal