- Bewaar

- Bewaar
Gepofte aardappel met tzatziki en lentegroenten
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine reepjes.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Dep goed droog en schik op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Prik er na 45 min. met een scherp mes in om te zien of ze gaar zijn.
-
Kook de broccoliroosjes en de stukjes steel 5 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de peultjes en de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenten toe en kruid met de tijm, peper en zout. Laat even opwarmen.
-
Snij de aardappelen lichtjes open en lepel er de tzatziki in. Verdeel er de groenten over en bestrooi met de hazelnoten.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine reepjes.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Dep goed droog en schik op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Prik er na 45 min. met een scherp mes in om te zien of ze gaar zijn.
-
Kook de broccoliroosjes en de stukjes steel 5 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de peultjes en de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenten toe en kruid met de tijm, peper en zout. Laat even opwarmen.
-
Snij de aardappelen lichtjes open en lepel er de tzatziki in. Verdeel er de groenten over en bestrooi met de hazelnoten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières