Gepofte aardappel met tzatziki en lentegroenten
Gepofte aardappel met tzatziki en lentegroenten

Gepofte aardappel met tzatziki en lentegroenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Vet 13.8 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 26.7 g
Suiker 4.3 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 7.5 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine reepjes.

  4. Hak de hazelnoten grof.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Dep goed droog en schik op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Prik er na 45 min. met een scherp mes in om te zien of ze gaar zijn.

  10. Kook de broccoliroosjes en de stukjes steel 5 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de peultjes en de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenten toe en kruid met de tijm, peper en zout. Laat even opwarmen.

  12. Snij de aardappelen lichtjes open en lepel er de tzatziki in. Verdeel er de groenten over en bestrooi met de hazelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Schil de steel en snij in kleine reepjes.

  4. Hak de hazelnoten grof.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  8. Bereiding:
  9. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Dep goed droog en schik op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Zet ± 1 u. in de voorverwarmde oven. Prik er na 45 min. met een scherp mes in om te zien of ze gaar zijn.

  10. Kook de broccoliroosjes en de stukjes steel 5 à 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de peultjes en de diepgevroren erwten toe. Giet af en spoel onder koud water.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de groenten toe en kruid met de tijm, peper en zout. Laat even opwarmen.

  12. Snij de aardappelen lichtjes open en lepel er de tzatziki in. Verdeel er de groenten over en bestrooi met de hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Vet 13.8 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 26.7 g
Suiker 4.3 g
Vezel 7.1 g
Eiwit 7.5 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Le Champ des Murailles 'La Petite Muraille' rosé A.O.P. Corbières

Bekijk het recept digitaal