Geroosterde zeebarbeel op preibedje
Geroosterde zeebarbeel op preibedje

Geroosterde zeebarbeel op preibedje

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 241 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 12.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zeebarbeelfilets ontdooien en dep droog. Bestrijk beide kanten met 1 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten. Kruid licht met peper en zout.

  4. Snij de preiwitten in stukken van ± 6 cm en daarna in lange repen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de grill van uw oven 10 min. voor.

  7. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg er de visfilets met de velkant naar boven op. Rooster 10 à 12 min. onder de voorverwarmde grill.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten in een kookpot. Voeg de repen prei en 3/4 kerstomaten toe en stoof ± 10 min. al roerend op een zacht vuur, tot de prei zacht is. Voeg naar smaak nog wat olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten toe. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Maak een bedje van prei en kerstomaten op elk bord. Schik er telkens een geroosterde zeebarbeelfilet op. Garneer met de resterende kerstomaatjes en geef er een stukje brood bij.

Tip

- Vervang de zeebarbeelfilets door zeebaarsfilets. De bereidingswijze blijft dezelfde. - Vervang de preiwitten door 2 venkelknollen. Snij ze in fijne reepjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de zeebarbeelfilets ontdooien en dep droog. Bestrijk beide kanten met 1 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten. Kruid licht met peper en zout.

  4. Snij de preiwitten in stukken van ± 6 cm en daarna in lange repen.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de grill van uw oven 10 min. voor.

  7. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg er de visfilets met de velkant naar boven op. Rooster 10 à 12 min. onder de voorverwarmde grill.

  8. Verhit ondertussen 2 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten in een kookpot. Voeg de repen prei en 3/4 kerstomaten toe en stoof ± 10 min. al roerend op een zacht vuur, tot de prei zacht is. Voeg naar smaak nog wat olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten toe. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Maak een bedje van prei en kerstomaten op elk bord. Schik er telkens een geroosterde zeebarbeelfilet op. Garneer met de resterende kerstomaatjes en geef er een stukje brood bij.

Tip

- Vervang de zeebarbeelfilets door zeebaarsfilets. De bereidingswijze blijft dezelfde. - Vervang de preiwitten door 2 venkelknollen. Snij ze in fijne reepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 241 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 12.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duc de Lerme Chardonnay | I.G.P. Pays d'Oc Wijn Waratah | Chardonnay | Australië

Bekijk het recept digitaal