- Bewaar

- Bewaar
Gevuld varkenshaasje met gestoofde lentegroenten
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de uiteinden van de boontjes.
-
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de boontjes en de diepgevroren erwten 6 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de aspergepunten na 3 min. toe. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Snij intussen het varkenshaasje in de lengte in 2, maar niet volledig doormidden. Leg er 2 sneetjes rauwe ham tussen en verdeel er wat uitgelekte aspergepunten over. Kruid met zwarte peper en vouw dicht. Wikkel 2 sneetjes rauwe ham rond het varkenshaasje en steek vast met enkele prikkertjes.
-
Verhit de boter in een pan en bak het varkenshaasje goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 12 min. verder bakken.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de erwten, de boontjes en de rest van de aspergepunten toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal het varkenshaasje uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Giet intussen de vleesbouillon in de pan van het vlees en schraap de braadresten los. Laat inkoken en voeg de room toe. Meng er de peterselie onder.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in sneetjes en serveer met de groenten en de saus. Geef er aardappelgratin of aardappelsparretjes bij.
U kan het varkenshaasje eventueel ook vullen met kruidenkaas.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de uiteinden van de boontjes.
-
Verwijder het harde uiteinde van de aspergepunten.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de boontjes en de diepgevroren erwten 6 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Voeg de aspergepunten na 3 min. toe. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
-
Snij intussen het varkenshaasje in de lengte in 2, maar niet volledig doormidden. Leg er 2 sneetjes rauwe ham tussen en verdeel er wat uitgelekte aspergepunten over. Kruid met zwarte peper en vouw dicht. Wikkel 2 sneetjes rauwe ham rond het varkenshaasje en steek vast met enkele prikkertjes.
-
Verhit de boter in een pan en bak het varkenshaasje goudbruin aan elke kant. Zet het vuur lager, dek af en laat ± 12 min. verder bakken.
-
Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de erwten, de boontjes en de rest van de aspergepunten toe. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal het varkenshaasje uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
-
Giet intussen de vleesbouillon in de pan van het vlees en schraap de braadresten los. Laat inkoken en voeg de room toe. Meng er de peterselie onder.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in sneetjes en serveer met de groenten en de saus. Geef er aardappelgratin of aardappelsparretjes bij.
U kan het varkenshaasje eventueel ook vullen met kruidenkaas.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine du Château d'Eau Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc