Gevulde champignons in bladerdeeg
Gevulde champignons in bladerdeeg

Gevulde champignons in bladerdeeg

35 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 25.1 g
Eiwit 8.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol lichtjes uit tot het verdubbelt in grootte.

  3. Snij elke plak bladerdeeg in 4 gelijke stukken.

  4. Verwijder de steeltjes van de champignons. Hou de hoedjes apart.

  5. Verwijder de korst van de kaas en snij in stukjes.

  6. Snij de sjalotten in flinterdunne ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Plooi ondertussen elk stukje bladerdeeg rond 1 champignon. Druk de punten vast aan de binnenrand van de champignons.

  10. Verdeel de stukjes blauwgeaderde kaas over de champignonhoedjes.

  11. Verdeel er ook de sjalotringen over en kruid met tijm en peper.

  12. Schik de champignons op een beboterde ovenplaat of op een ovenplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi bruin is.

  13. Afwerking:
  14. Serveer op een bedje van jonge slamix.

Tip

Creatief met champignonsteeltjes - Verwerk ze in uw vleessaus: bak het vlees in boter en voeg de laatste 3 min. de champignonsteeltjes toe. Kruid met peper en zout en bestrooi met fijngesnipperde peterselie. Voeg 1 dl room toe voor een smeuïge toets. - Maak een heerlijke toast champignon: snij de champignonsteeltjes fijn en bak ze 3 à 4 min. in 1 eetl. kruidenboter. Rooster een sneetje brood en schik er de champignonsteeltjes op. Lekker als lunch. Kruidenboter kan u ook makkelijk zelf maken: snipper 1 sjalot fijn. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg naar smaak wat fijngesnipperd knoflook, bieslook of peterselie toe en kruid met peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol lichtjes uit tot het verdubbelt in grootte.

  3. Snij elke plak bladerdeeg in 4 gelijke stukken.

  4. Verwijder de steeltjes van de champignons. Hou de hoedjes apart.

  5. Verwijder de korst van de kaas en snij in stukjes.

  6. Snij de sjalotten in flinterdunne ringen.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  9. Plooi ondertussen elk stukje bladerdeeg rond 1 champignon. Druk de punten vast aan de binnenrand van de champignons.

  10. Verdeel de stukjes blauwgeaderde kaas over de champignonhoedjes.

  11. Verdeel er ook de sjalotringen over en kruid met tijm en peper.

  12. Schik de champignons op een beboterde ovenplaat of op een ovenplaat met bakpapier en zet 20 min. in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi bruin is.

  13. Afwerking:
  14. Serveer op een bedje van jonge slamix.

Tip

Creatief met champignonsteeltjes - Verwerk ze in uw vleessaus: bak het vlees in boter en voeg de laatste 3 min. de champignonsteeltjes toe. Kruid met peper en zout en bestrooi met fijngesnipperde peterselie. Voeg 1 dl room toe voor een smeuïge toets. - Maak een heerlijke toast champignon: snij de champignonsteeltjes fijn en bak ze 3 à 4 min. in 1 eetl. kruidenboter. Rooster een sneetje brood en schik er de champignonsteeltjes op. Lekker als lunch. Kruidenboter kan u ook makkelijk zelf maken: snipper 1 sjalot fijn. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de sjalot glazig. Voeg naar smaak wat fijngesnipperd knoflook, bieslook of peterselie toe en kruid met peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 26.5 g
Koolhydraat 25.1 g
Eiwit 8.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Richard Hamilton MRV (Marsanne-Roussanne-Viognier) | McLaren Vale | Australië Château de Valmer | A.O.P. Vouvray

Bekijk het recept digitaal