Gevulde inktvistubes met ansjovis
Gevulde inktvistubes met ansjovis

Gevulde inktvistubes met ansjovis

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 33.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 10 min.)
  3. Laat de inktvistubes volledig ontdooien. Spoel ze onder koud water en dep de binnen- en de buitenkant goed droog.

  4. Snipper de platte peterselie, de teentjes knoflook en de basilicumblaadjes fijn. Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng samen met de zachte boter, het citroensap en het broodkruim tot een gladde pasta. Kruid met peper.

  5. Vul de inktvistubes met de pasta en bestrijk ze met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Sluit de opening met een tandenstoker.

  6. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  7. Bak de inktvistubes 3 à 4 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met stukjes stokbrood of een groen slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 10 min.)
  3. Laat de inktvistubes volledig ontdooien. Spoel ze onder koud water en dep de binnen- en de buitenkant goed droog.

  4. Snipper de platte peterselie, de teentjes knoflook en de basilicumblaadjes fijn. Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng samen met de zachte boter, het citroensap en het broodkruim tot een gladde pasta. Kruid met peper.

  5. Vul de inktvistubes met de pasta en bestrijk ze met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Sluit de opening met een tandenstoker.

  6. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  7. Bak de inktvistubes 3 à 4 min. aan elke kant op een matig warme barbecue.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met stukjes stokbrood of een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 363 kcal
Vet 22.6 g
Koolhydraat 6 g
Eiwit 33.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rodenbach Vlaams roodbruin bier Wijn Monte Palma Verdejo D.O. Rueda - Spanje

Bekijk het recept digitaal