Gevulde kipfilet met asperges en tuinkerssaus
Gevulde kipfilet met asperges en tuinkerssaus

Gevulde kipfilet met asperges en tuinkerssaus

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 41 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de hazelnoten grof en rooster ze zeer kort al roerend zonder vetstof in een pan met antikleeflaag tot ze bruin kleuren en beginnen te geuren.

  3. Rasp de citroenschil: u hebt 1 koffiel. nodig.

  4. Kook de diepgevroren asperges afgedekt gedurende 10 à 12 min. in een kookpan met de gevogeltefond. Laat ze uitlekken, hou het kookvocht apart en snij de asperges in kleine stukjes tot op ongeveer 8 cm van de punt.

  5. Hak de tuinkers en het bieslook grof.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Snij de kipfilets open als een sandwich en laat één zijde dicht. Diepvriesvlees ontdooit u grotendeels vooraf gedurende 5 min. in de microgolfoven op ontdooistand.

  8. Bereiding:
  9. Meng de aspergestukjes (hou de punten apart) met de geraspte citroenschil, 2 eetl. geroosterde hazelnoten, 2 eetl. tuinkers, peper en zout en 1 eetl. boter. Verdeel dit mengsel in de kipfilets en eindig met de aspergepunten die u er een beetje laat uitsteken.

  10. Schik de gevulde kipfilets in een beboterde ovenschaal. Giet er het aspergekookvocht bij en strooi er de tijm over. Bedek met aluminiumpapier en laat 20 à 25 min. bakken in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en bak de fijngesnipperde sjalot gedurende 1 min. Voeg er het gezeefde bakvocht van de kipfilets, de room, de grofgehakte tuinkers en bieslook en de tuinkruidenbouillon aan toe. Laat 2 min. koken. Bind eventueel met wat sausbinder en mix fijn.

  12. Afwerking:
  13. Lepel wat van de saus op elk bord, leg er een gevulde kipfilet op en dien op met rösti. Geef er oesterzwammen bij. Versier met de rest van de geroosterde hazelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de hazelnoten grof en rooster ze zeer kort al roerend zonder vetstof in een pan met antikleeflaag tot ze bruin kleuren en beginnen te geuren.

  3. Rasp de citroenschil: u hebt 1 koffiel. nodig.

  4. Kook de diepgevroren asperges afgedekt gedurende 10 à 12 min. in een kookpan met de gevogeltefond. Laat ze uitlekken, hou het kookvocht apart en snij de asperges in kleine stukjes tot op ongeveer 8 cm van de punt.

  5. Hak de tuinkers en het bieslook grof.

  6. Snipper de sjalot fijn.

  7. Snij de kipfilets open als een sandwich en laat één zijde dicht. Diepvriesvlees ontdooit u grotendeels vooraf gedurende 5 min. in de microgolfoven op ontdooistand.

  8. Bereiding:
  9. Meng de aspergestukjes (hou de punten apart) met de geraspte citroenschil, 2 eetl. geroosterde hazelnoten, 2 eetl. tuinkers, peper en zout en 1 eetl. boter. Verdeel dit mengsel in de kipfilets en eindig met de aspergepunten die u er een beetje laat uitsteken.

  10. Schik de gevulde kipfilets in een beboterde ovenschaal. Giet er het aspergekookvocht bij en strooi er de tijm over. Bedek met aluminiumpapier en laat 20 à 25 min. bakken in een op 220 °C voorverwarmde oven.

  11. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en bak de fijngesnipperde sjalot gedurende 1 min. Voeg er het gezeefde bakvocht van de kipfilets, de room, de grofgehakte tuinkers en bieslook en de tuinkruidenbouillon aan toe. Laat 2 min. koken. Bind eventueel met wat sausbinder en mix fijn.

  12. Afwerking:
  13. Lepel wat van de saus op elk bord, leg er een gevulde kipfilet op en dien op met rösti. Geef er oesterzwammen bij. Versier met de rest van de geroosterde hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 407 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 41 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe blond Een pracht van een abdijbier dat u zeker zal bekoren. Zachte, volle en fruitige smaak (met een zweem van bittere sinaasappel) met een krachtige afdronk en een pittige ondertoon. Wijn Château de Vaugelas A.C. Corbières Intens gekleurde wijn, krachtig, kruidig en pittig, karaktervol. Kan 2 tot 4 jaar bewaren of jong gedronken worden.

Bekijk het recept digitaal