Gevulde krieltjes met surimisalade
Gevulde krieltjes met surimisalade

Gevulde krieltjes met surimisalade

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 31 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook ze 15 à 18 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Snipper ondertussen de lenteuitjes fijn, snij de radijzen in dunne schijfjes en pers de halve limoen.

  4. Meng de mayonaise met de fijngesnipperde lente-uitjes, het limoensap en de surimisnippers. Kruid met zwarte peper.

  5. Snij het hoedje van de afgekoelde krielaardappelen en lepel er met een klein lepeltje het aardappelkruim uit, tot op ± 1 cm van de rand. Plet het aardappelkruim met een vork en meng onder de surimisalade.

  6. Vul de uitgeholde krieltjes met de surimisalade en schik er telkens 2 schijfjes radijs op. Werk af met wat dille.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook ze 15 à 18 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  3. Snipper ondertussen de lenteuitjes fijn, snij de radijzen in dunne schijfjes en pers de halve limoen.

  4. Meng de mayonaise met de fijngesnipperde lente-uitjes, het limoensap en de surimisnippers. Kruid met zwarte peper.

  5. Snij het hoedje van de afgekoelde krielaardappelen en lepel er met een klein lepeltje het aardappelkruim uit, tot op ± 1 cm van de rand. Plet het aardappelkruim met een vork en meng onder de surimisalade.

  6. Vul de uitgeholde krieltjes met de surimisalade en schik er telkens 2 schijfjes radijs op. Werk af met wat dille.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 31 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 2.1 g
Eiwit 1 g

Bekijk het recept digitaal