Gevulde lamskroon met pittige druivensaus
Gevulde lamskroon met pittige druivensaus

Gevulde lamskroon met pittige druivensaus

1 u. 40 min.
Hoofdgerecht
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 36 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 37.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Strooi ± 1 eetl. kruidentuiltje aan de rand van de kroon.

  2. Zet de kroon in een ovenschotel en schuif in de voorverwarmde oven op 140 °C. Laat 1 u bakken.

  3. Verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 30 min. verder braden.

  4. Laat 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.

  5. Bereid intussen de saus: breng de kalfsfond met de porto aan de kook en laat 4 min. hevig inkoken. Voeg de mosterd toe, laat nog even inkoken en voeg beetje bij beetje de met boter gemengde bloem (`beurre manié') toe tot de saus lichtgebonden is. Voeg de halve druiven toe (hou er enkele opzij voor de versiering), laat even warmen en breng op smaak met lookpoeder, peper en zout. Werk af met de peterselie.

  6. Snij de gevulde lamskroon als een taart, tussen de beentjes door. Serveer met kroketten en de pittige druivensaus. Versier met enkele verwarmde, overgehouden druiven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Strooi ± 1 eetl. kruidentuiltje aan de rand van de kroon.

  2. Zet de kroon in een ovenschotel en schuif in de voorverwarmde oven op 140 °C. Laat 1 u bakken.

  3. Verhoog de temperatuur tot 180 °C en laat nog 30 min. verder braden.

  4. Laat 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.

  5. Bereid intussen de saus: breng de kalfsfond met de porto aan de kook en laat 4 min. hevig inkoken. Voeg de mosterd toe, laat nog even inkoken en voeg beetje bij beetje de met boter gemengde bloem (`beurre manié') toe tot de saus lichtgebonden is. Voeg de halve druiven toe (hou er enkele opzij voor de versiering), laat even warmen en breng op smaak met lookpoeder, peper en zout. Werk af met de peterselie.

  6. Snij de gevulde lamskroon als een taart, tussen de beentjes door. Serveer met kroketten en de pittige druivensaus. Versier met enkele verwarmde, overgehouden druiven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 555 kcal
Vet 36 g
Koolhydraat 18 g
Eiwit 37.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trumpeter Malbec Cabernet Mendoza - Argentinië Wijn Deze intens gekleurde wijn heeft mooie aroma's van kruiden en zwart fruit. In de vlezige aanzet proeft u veel rijp fruit, een lichte houttoets en mooie kruiden. Wijn Fleur de Pédesclaux A.C. Pauillac Wijn De tweede wijn van Château de Pédesclaux combineert de soepelheid van de merlotdruif, de kracht van de cabernet sauvignon en de florale aroma's van de cabernet franc. U wordt getrakteerd op een aantrekkelijk boeket met fijne aroma's van gedroogd fruit, kruiden, florale toetsen, kreupelhout en leer. De soepele aanzet wordt gevolgd door een middenstuk met zwart fruit en een stevige afdronk met een levendige aciditeit, een fijne houttoets en een pepertje.

Bekijk het recept digitaal