Gevulde tomaat met bulgur, linzen en koolrabi
Gevulde tomaat met bulgur, linzen en koolrabi

Gevulde tomaat met bulgur, linzen en koolrabi

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 801 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 87.5 g
Suiker 19.8 g
Vezel 20.9 g
Eiwit 34.5 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper de lente-uitjes, de ui en het knoflook fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Schil de koolrabi en snij in blokjes.

  7. Snij het hoedje van de tomaten en hol uit. Hou de hoedjes opzij.

  8. Verkruimel de feta.

  9. Bereiding:
  10. Kook de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  11. Giet intussen de hete bouillon over de bulgur, dek af en laat ± 15 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. Olijfolie onder.

  12. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de koolrabi en de champignons toe en laat 7 min. stoven. Kruid met de garam masala, zwarte peper en zout. Meng er de rozijnen, de helft van de lente-ui, de helft van de feta en de helft van de koriander onder.

  14. Meng de bulgur met de linzen, de pompoenpitten en de groentemengeling. Vul hiermee de tomaten.

  15. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de tomaten in. Bestrooi met de rest van de feta en bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Leg de laatste 5 min. de hoedjes weer op de tomaten.

  16. Maak intussen het yoghurtsausje: meng de Griekse yoghurt met de rest van de koriander, de rest van de lente-ui en het limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de tomaten over de borden en serveer met het yoghurtsausje.

Tip

Nog wat vulling over? Lepel ze 5 min. Voor het einde van de baktijd rond de gevulde tomaten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper de lente-uitjes, de ui en het knoflook fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Schil de koolrabi en snij in blokjes.

  7. Snij het hoedje van de tomaten en hol uit. Hou de hoedjes opzij.

  8. Verkruimel de feta.

  9. Bereiding:
  10. Kook de linzen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  11. Giet intussen de hete bouillon over de bulgur, dek af en laat ± 15 min. zwellen. Roer los met een vork en meng er 1 eetl. Olijfolie onder.

  12. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  13. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de koolrabi en de champignons toe en laat 7 min. stoven. Kruid met de garam masala, zwarte peper en zout. Meng er de rozijnen, de helft van de lente-ui, de helft van de feta en de helft van de koriander onder.

  14. Meng de bulgur met de linzen, de pompoenpitten en de groentemengeling. Vul hiermee de tomaten.

  15. Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de tomaten in. Bestrooi met de rest van de feta en bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Leg de laatste 5 min. de hoedjes weer op de tomaten.

  16. Maak intussen het yoghurtsausje: meng de Griekse yoghurt met de rest van de koriander, de rest van de lente-ui en het limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de tomaten over de borden en serveer met het yoghurtsausje.

Tip

Nog wat vulling over? Lepel ze 5 min. Voor het einde van de baktijd rond de gevulde tomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 801 kcal
Vet 30.3 g
Verzadigd vet 13.9 g
Koolhydraat 87.5 g
Suiker 19.8 g
Vezel 20.9 g
Eiwit 34.5 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Caves Saint-Pierre 'Vieilles Vignes' A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal