Gevulde witloofblaadjes met tomatenhummus en krokante wraps
Gevulde witloofblaadjes met tomatenhummus en krokante wraps

Gevulde witloofblaadjes met tomatenhummus en krokante wraps

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 12.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Roer er de pompoenpitten onder.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  6. Trek de blaadjes van de tijm en de oregano.

  7. Snij het knoflook in stukjes.

  8. Maak 12 mooie blaadjes los van de witloofstronken.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bestrijk de wraps met 1 eetl. olijfolie en bestrooi lichtjes met zout. Bak 3 min. krokant in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek daarna in stukken.

  12. Mix de kikkererwten samen met de gedroogde tomaten, de stukjes knoflook, 4 eetl. olijfolie en de tijm- en oreganoblaadjes tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  13. Meng er de pijnboompitten en de pompoenpitten onder en verdeel over de witloofblaadjes. Bestrooi met de ringetjes lente-ui.

  14. Afwerking:
  15. Prik een stukje wrap in elk gevuld witloofblaadje. Geef er de rest van de wraps apart bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een braadpan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Roer er de pompoenpitten onder.

  4. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  6. Trek de blaadjes van de tijm en de oregano.

  7. Snij het knoflook in stukjes.

  8. Maak 12 mooie blaadjes los van de witloofstronken.

  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Bereiding:
  11. Bestrijk de wraps met 1 eetl. olijfolie en bestrooi lichtjes met zout. Bak 3 min. krokant in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Breek daarna in stukken.

  12. Mix de kikkererwten samen met de gedroogde tomaten, de stukjes knoflook, 4 eetl. olijfolie en de tijm- en oreganoblaadjes tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.

  13. Meng er de pijnboompitten en de pompoenpitten onder en verdeel over de witloofblaadjes. Bestrooi met de ringetjes lente-ui.

  14. Afwerking:
  15. Prik een stukje wrap in elk gevuld witloofblaadje. Geef er de rest van de wraps apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vet 26.7 g
Koolhydraat 38.8 g
Eiwit 12.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico - Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal