- Bewaar

- Bewaar
Gewokte kip met paprika en ananas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ongeschilde ananas in 12 schijven van 1 cm dik. Snij het vruchtvlees er tot op 1,5 cm van de schil uit, zodat u 12 ananas schillen in de vorm van een ring hebt. Zet de schillen opzij.
-
Verwijder de harde kern uit elke ananasschijf en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij het groen van de lente-uitjes heel fijn en zet opzij. Snipper het wit van de lente-ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de kippenblokjes goudbruin. Voeg na 5 min. de paprika en het wit van de lente-ui toe.
-
Kruid met de kippenkruiden, peper en zout en laat nog 5 min. bakken.
-
Voeg de sojascheuten en de maïs toe. Roerbak nog 2 min. en meng er dan de ananas onder.
-
Vul de ananasringen met de kippenwok en werk af met de kurkuma en het groen van de lente-ui.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de ongeschilde ananas in 12 schijven van 1 cm dik. Snij het vruchtvlees er tot op 1,5 cm van de schil uit, zodat u 12 ananas schillen in de vorm van een ring hebt. Zet de schillen opzij.
-
Verwijder de harde kern uit elke ananasschijf en snij het vruchtvlees in stukjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.
-
Snij het groen van de lente-uitjes heel fijn en zet opzij. Snipper het wit van de lente-ui fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de kippenblokjes goudbruin. Voeg na 5 min. de paprika en het wit van de lente-ui toe.
-
Kruid met de kippenkruiden, peper en zout en laat nog 5 min. bakken.
-
Voeg de sojascheuten en de maïs toe. Roerbak nog 2 min. en meng er dan de ananas onder.
-
Vul de ananasringen met de kippenwok en werk af met de kurkuma en het groen van de lente-ui.