Gewokte kip met paprika en ananas
Gewokte kip met paprika en ananas

Gewokte kip met paprika en ananas

35 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 1.9 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 11.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde ananas in 12 schijven van 1 cm dik. Snij het vruchtvlees er tot op 1,5 cm van de schil uit, zodat u 12 ananas schillen in de vorm van een ring hebt. Zet de schillen opzij.

  4. Verwijder de harde kern uit elke ananasschijf en snij het vruchtvlees in stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  6. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  7. Snij het groen van de lente-uitjes heel fijn en zet opzij. Snipper het wit van de lente-ui fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de kippenblokjes goudbruin. Voeg na 5 min. de paprika en het wit van de lente-ui toe.

  10. Kruid met de kippenkruiden, peper en zout en laat nog 5 min. bakken.

  11. Voeg de sojascheuten en de maïs toe. Roerbak nog 2 min. en meng er dan de ananas onder.

  12. Vul de ananasringen met de kippenwok en werk af met de kurkuma en het groen van de lente-ui.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de ongeschilde ananas in 12 schijven van 1 cm dik. Snij het vruchtvlees er tot op 1,5 cm van de schil uit, zodat u 12 ananas schillen in de vorm van een ring hebt. Zet de schillen opzij.

  4. Verwijder de harde kern uit elke ananasschijf en snij het vruchtvlees in stukjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  6. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  7. Snij het groen van de lente-uitjes heel fijn en zet opzij. Snipper het wit van de lente-ui fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de kippenblokjes goudbruin. Voeg na 5 min. de paprika en het wit van de lente-ui toe.

  10. Kruid met de kippenkruiden, peper en zout en laat nog 5 min. bakken.

  11. Voeg de sojascheuten en de maïs toe. Roerbak nog 2 min. en meng er dan de ananas onder.

  12. Vul de ananasringen met de kippenwok en werk af met de kurkuma en het groen van de lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 104 kcal
Vet 1.9 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 11.3 g

Bekijk het recept digitaal