Griekse vissoep met citroen
Griekse vissoep met citroen

Griekse vissoep met citroen

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 132 kcal
Vet 2.5 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 10.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1 L water aan de kook met 1 eetl. kruidentuiltje, een snuifje rozemarijn en de diepgevroren soepgroenten. Laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 15 min.

  3. Voeg de diepgevroren vis toe en laat afgedekt op een zacht vuur nog 10 min. sudderen.

  4. Haal de helft van de vis uit de pan en mix de soep fijn.

  5. Voeg de Griekse pasta en de in stukjes gesneden vis toe. Laat nog 10 min. sudderen op een zeer zacht vuur. Indien nodig lengt u de soep aan met wat water.

  6. Klop de eidooier met het citroensap los en meng er enkele lepels soep onder. Giet deze mengeling bij de soep. Roer goed om en laat de soep niet meer koken. Indien nodig brengt u de soep verder op smaak met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Dien op met minibroodjes of grissini.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 1 L water aan de kook met 1 eetl. kruidentuiltje, een snuifje rozemarijn en de diepgevroren soepgroenten. Laat afgedekt op een zacht vuur sudderen gedurende 15 min.

  3. Voeg de diepgevroren vis toe en laat afgedekt op een zacht vuur nog 10 min. sudderen.

  4. Haal de helft van de vis uit de pan en mix de soep fijn.

  5. Voeg de Griekse pasta en de in stukjes gesneden vis toe. Laat nog 10 min. sudderen op een zeer zacht vuur. Indien nodig lengt u de soep aan met wat water.

  6. Klop de eidooier met het citroensap los en meng er enkele lepels soep onder. Giet deze mengeling bij de soep. Roer goed om en laat de soep niet meer koken. Indien nodig brengt u de soep verder op smaak met peper en zout.

  7. Afwerking:
  8. Dien op met minibroodjes of grissini.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 132 kcal
Vet 2.5 g
Koolhydraat 16.9 g
Eiwit 10.6 g

Bekijk het recept digitaal