Grimbergse perentaart met honing
Grimbergse perentaart met honing

Grimbergse perentaart met honing

1 u. 20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 69.3 g
Eiwit 8.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peren en snij in blokjes van 1 cm. Dep droog met keukenpapier. Meng de blokjes peer met de honing in een kom.

  3. Scheid het eiwit van het eigeel.

  4. Wrijf een taartvorm in met 1 koffiel. boter en leg er het kruimeldeeg in. Prik er een paar keer in met een vork. Leg het bakpapier op het deeg en bedek met bakparels of gedroogde witte bonen. Zet 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakparels of gedroogde bonen.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 koffiel. boter in een braadpan en bak de peermengeling 5 min. Haal uit de pan en laat uitlekken.

  7. Klop het eigeel goed los met een vork in een kom. Meng met het bier, de room en de uitgelekte stukjes peer.

  8. Klop de eiwitten stijf met een mixer en spatel zachtjes met een houten lepel onder de peermengeling.

  9. Bestrooi het deeg met de suiker en verdeel er de peermengeling over. Doe dit al roerend zodat de stukjes peer over de hele taart verspreid zijn.

  10. Verdeel 1 koffiel. boter in stukjes over de taart en zet 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als ze te bruin kleurt.

  11. Afwerking:
  12. Laat de taart volledig afkoelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de peren en snij in blokjes van 1 cm. Dep droog met keukenpapier. Meng de blokjes peer met de honing in een kom.

  3. Scheid het eiwit van het eigeel.

  4. Wrijf een taartvorm in met 1 koffiel. boter en leg er het kruimeldeeg in. Prik er een paar keer in met een vork. Leg het bakpapier op het deeg en bedek met bakparels of gedroogde witte bonen. Zet 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakparels of gedroogde bonen.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 koffiel. boter in een braadpan en bak de peermengeling 5 min. Haal uit de pan en laat uitlekken.

  7. Klop het eigeel goed los met een vork in een kom. Meng met het bier, de room en de uitgelekte stukjes peer.

  8. Klop de eiwitten stijf met een mixer en spatel zachtjes met een houten lepel onder de peermengeling.

  9. Bestrooi het deeg met de suiker en verdeel er de peermengeling over. Doe dit al roerend zodat de stukjes peer over de hele taart verspreid zijn.

  10. Verdeel 1 koffiel. boter in stukjes over de taart en zet 40 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Dek de taart af met aluminiumfolie als ze te bruin kleurt.

  11. Afwerking:
  12. Laat de taart volledig afkoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 69.3 g
Eiwit 8.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond

Bekijk het recept digitaal