Groene plaattaart met burrata
Groene plaattaart met burrata

Groene plaattaart met burrata

Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 13.5 g
Koolhydraat 18.5 g
Suiker 3.3 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 16.7 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.

  4. Pluk intussen de blaadjes basilicum en de blaadjes munt. Hou een handvol basilicum apart voor de afwerking.

  5. Snij de courgette met een dunschiller in linten en meng er 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout onder.

  6. Snij de parmezaan in kleinere stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Mix de pijnboompitten, de parmezaan, het basilicum en de olijfolie tot pesto. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  11. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier (de vellen mogen overlappen). Rol het deeg lichtjes uit.

  12. Besmeer het deeg met de pesto. Verdeel er de erwten en de courgettelinten over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de burrata over de taart en werk af met de munt en de rest van het basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat het bladerdeeg oppervlakkig ontdooien.

  4. Pluk intussen de blaadjes basilicum en de blaadjes munt. Hou een handvol basilicum apart voor de afwerking.

  5. Snij de courgette met een dunschiller in linten en meng er 1 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout onder.

  6. Snij de parmezaan in kleinere stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Kook de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Mix de pijnboompitten, de parmezaan, het basilicum en de olijfolie tot pesto. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  11. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een bakplaat met bakpapier (de vellen mogen overlappen). Rol het deeg lichtjes uit.

  12. Besmeer het deeg met de pesto. Verdeel er de erwten en de courgettelinten over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de burrata over de taart en werk af met de munt en de rest van het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 472 kcal
Vet 36.5 g
Verzadigd vet 13.5 g
Koolhydraat 18.5 g
Suiker 3.3 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 16.7 g
Zout 0.7 g

Bekijk het recept digitaal