- Bewaar

- Bewaar
Groenteburgers met yoghurt-muntsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Genereuze en fruitige witte elzaswijn met een weelderig boeket en heel sappige smaak. Koel schenken. Wijn Domaine de Malaven A.C. Tavel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de cheddar en de wortelen. Snij de groene selder in fijne schijfjes.
-
Bereid de linzen in ongezouten kokend water gedurende 40 à 45 min., tot ze gaar zijn. Voeg pas op het einde van de kooktijd zout toe en laat uitlekken.
-
Intussen kleurt u de versnipperde knoflook en rode ui in 2 eetl. olijfolie. Voeg de selder en de wortelen toe. Laat alles op een zacht vuur gedurende 10 min. stoven. Laat lauw worden.
-
Plet de linzen grof en voeg er volgende ingrediënten bij: de wortelen, de selder, de havermoutvlokken, het paneermeel, de cheddar, het ei, de gehakte peterselie, de komijn, het kerriepoeder, peper en zout. Kneed met de handen, zoals brooddeeg, of meng met een keukenrobot tot u een homogene massa bekomt. Laat gedurende 4 u rusten in de koelkast.
-
Maak fijne burgers met deze mengeling (± 1 cm dik). Als de mengeling niet vast genoeg is, kunt u wat paneermeel toevoegen. Bedek ze met aluminiumfolie en bewaar ze in de koelkast.
-
Meng alle ingrediënten voor de muntsaus.
-
Voor de salade raspt u de wortelen en de rapen en snijdt u de tuinkers. Doe alles in een slakom. Net voor u opdient, voegt u de olijfolie en de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout en voeg een mespunt suiker toe. Als u dat wenst, kunt u de salade extra smaak geven met wat citroensap en 25 g geroosterde pijnboompitten (rooster ze zonder vetstoffen in een pan).
-
Bereiding:
-
Strijk de groenteburgers in met 1 eetl. olijfolie, schik ze tussen een klemrooster en bak ze gedurende 3 min. aan elke zijde.
-
Afwerking:
-
Dien op met de wortelsalade en de muntsaus.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Genereuze en fruitige witte elzaswijn met een weelderig boeket en heel sappige smaak. Koel schenken. Wijn Domaine de Malaven A.C. Tavel
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de cheddar en de wortelen. Snij de groene selder in fijne schijfjes.
-
Bereid de linzen in ongezouten kokend water gedurende 40 à 45 min., tot ze gaar zijn. Voeg pas op het einde van de kooktijd zout toe en laat uitlekken.
-
Intussen kleurt u de versnipperde knoflook en rode ui in 2 eetl. olijfolie. Voeg de selder en de wortelen toe. Laat alles op een zacht vuur gedurende 10 min. stoven. Laat lauw worden.
-
Plet de linzen grof en voeg er volgende ingrediënten bij: de wortelen, de selder, de havermoutvlokken, het paneermeel, de cheddar, het ei, de gehakte peterselie, de komijn, het kerriepoeder, peper en zout. Kneed met de handen, zoals brooddeeg, of meng met een keukenrobot tot u een homogene massa bekomt. Laat gedurende 4 u rusten in de koelkast.
-
Maak fijne burgers met deze mengeling (± 1 cm dik). Als de mengeling niet vast genoeg is, kunt u wat paneermeel toevoegen. Bedek ze met aluminiumfolie en bewaar ze in de koelkast.
-
Meng alle ingrediënten voor de muntsaus.
-
Voor de salade raspt u de wortelen en de rapen en snijdt u de tuinkers. Doe alles in een slakom. Net voor u opdient, voegt u de olijfolie en de balsamicoazijn toe. Kruid met peper en zout en voeg een mespunt suiker toe. Als u dat wenst, kunt u de salade extra smaak geven met wat citroensap en 25 g geroosterde pijnboompitten (rooster ze zonder vetstoffen in een pan).
-
Bereiding:
-
Strijk de groenteburgers in met 1 eetl. olijfolie, schik ze tussen een klemrooster en bak ze gedurende 3 min. aan elke zijde.
-
Afwerking:
-
Dien op met de wortelsalade en de muntsaus.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Genereuze en fruitige witte elzaswijn met een weelderig boeket en heel sappige smaak. Koel schenken. Wijn Domaine de Malaven A.C. Tavel