Groentesoep
Groentesoep

Groentesoep

40 min.
Soep
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 54 kcal
Vet 3.4 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de prei, wortel en ui in grove stukken.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een ruime kookpan en stoof de ui. Voeg de stukken prei en wortel toe en laat enkele min. stoven. Bestrooi met de bloem en roer goed om.

  6. Leng aan met de groentebouillon en breng aan de kook. Kruid naar smaak met peper en zout. Dek af en laat gedurende 30 min. koken op een matig vuur.

  7. Mix de soep fijn met een staafmixer en laat nog eventjes doorkoken.

  8. Afwerking:
  9. Plaats deze groentesoep in het midden van de tafel. Schik daaromheen potjes met de verschillende garnituren: gevogelte, vis en exotisch (zie recepten `Groentesoep met gevogelte', `Groentesoep met vis' en `Groentesoep lekker exotisch'). Uw gasten werken de basissoep naar keuze af met de verschillende garnituren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de prei, wortel en ui in grove stukken.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een ruime kookpan en stoof de ui. Voeg de stukken prei en wortel toe en laat enkele min. stoven. Bestrooi met de bloem en roer goed om.

  6. Leng aan met de groentebouillon en breng aan de kook. Kruid naar smaak met peper en zout. Dek af en laat gedurende 30 min. koken op een matig vuur.

  7. Mix de soep fijn met een staafmixer en laat nog eventjes doorkoken.

  8. Afwerking:
  9. Plaats deze groentesoep in het midden van de tafel. Schik daaromheen potjes met de verschillende garnituren: gevogelte, vis en exotisch (zie recepten `Groentesoep met gevogelte', `Groentesoep met vis' en `Groentesoep lekker exotisch'). Uw gasten werken de basissoep naar keuze af met de verschillende garnituren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 54 kcal
Vet 3.4 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 1 g

Bekijk het recept digitaal