Hasselback-aardappelen met spek en rode ui
Hasselback-aardappelen met spek en rode ui

Hasselback-aardappelen met spek en rode ui

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 15.8 g
Suiker 2.4 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij intussen het spek in blokjes van 3 cm.

  5. Snij de rode ui in heel fijne ringen (dat gaat makkelijk met een mandoline).

  6. Snipper het knoflook en het bieslook fijn en meng onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  7. Maak met een mes of een speciale aardappelsnijder inkepingen in de aardappelen (laat 1/2 cm tussen elke inkeping en snij niet helemaal door).

  8. Steek in elke opening een stukje spek en wat rode ui. Kruid met grof zeezout en peper. Leg op elke aardappel een takje rozemarijn en wikkel in aluminiumfolie.

  9. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  10. Verwarm 10 à 15 min. op een matig warme barbecue.

  11. Haal de aardappelen van het rooster en open de aluminiumfolie lichtjes. Verwijder de takjes rozemarijn en lepel net voor het serveren 1 dikke eetlepel zure room op elke aardappel. Bestrooi met de Italiaanse kruiden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Snij intussen het spek in blokjes van 3 cm.

  5. Snij de rode ui in heel fijne ringen (dat gaat makkelijk met een mandoline).

  6. Snipper het knoflook en het bieslook fijn en meng onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  7. Maak met een mes of een speciale aardappelsnijder inkepingen in de aardappelen (laat 1/2 cm tussen elke inkeping en snij niet helemaal door).

  8. Steek in elke opening een stukje spek en wat rode ui. Kruid met grof zeezout en peper. Leg op elke aardappel een takje rozemarijn en wikkel in aluminiumfolie.

  9. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  10. Verwarm 10 à 15 min. op een matig warme barbecue.

  11. Haal de aardappelen van het rooster en open de aluminiumfolie lichtjes. Verwijder de takjes rozemarijn en lepel net voor het serveren 1 dikke eetlepel zure room op elke aardappel. Bestrooi met de Italiaanse kruiden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 10.2 g
Verzadigd vet 5.2 g
Koolhydraat 15.8 g
Suiker 2.4 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 6.1 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal