- Bewaar

- Bewaar
Hasselback-aardappelen met spek en rode ui
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen het spek in blokjes van 3 cm.
-
Snij de rode ui in heel fijne ringen (dat gaat makkelijk met een mandoline).
-
Snipper het knoflook en het bieslook fijn en meng onder de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Maak met een mes of een speciale aardappelsnijder inkepingen in de aardappelen (laat 1/2 cm tussen elke inkeping en snij niet helemaal door).
-
Steek in elke opening een stukje spek en wat rode ui. Kruid met grof zeezout en peper. Leg op elke aardappel een takje rozemarijn en wikkel in aluminiumfolie.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Verwarm 10 à 15 min. op een matig warme barbecue.
-
Haal de aardappelen van het rooster en open de aluminiumfolie lichtjes. Verwijder de takjes rozemarijn en lepel net voor het serveren 1 dikke eetlepel zure room op elke aardappel. Bestrooi met de Italiaanse kruiden.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Snij intussen het spek in blokjes van 3 cm.
-
Snij de rode ui in heel fijne ringen (dat gaat makkelijk met een mandoline).
-
Snipper het knoflook en het bieslook fijn en meng onder de zure room. Kruid met peper en zout.
-
Maak met een mes of een speciale aardappelsnijder inkepingen in de aardappelen (laat 1/2 cm tussen elke inkeping en snij niet helemaal door).
-
Steek in elke opening een stukje spek en wat rode ui. Kruid met grof zeezout en peper. Leg op elke aardappel een takje rozemarijn en wikkel in aluminiumfolie.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Verwarm 10 à 15 min. op een matig warme barbecue.
-
Haal de aardappelen van het rooster en open de aluminiumfolie lichtjes. Verwijder de takjes rozemarijn en lepel net voor het serveren 1 dikke eetlepel zure room op elke aardappel. Bestrooi met de Italiaanse kruiden.