Havermoutkoekjes met chocolade
Havermoutkoekjes met chocolade

Havermoutkoekjes met chocolade

Dessert
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 14.1 g
Suiker 9.7 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 1.7 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Doe de havermout, de boter, de suiker en het ei in een mengkom. Kneed met de vingertoppen tot een vaste massa. Zeef de bloem boven het deeg en kneed opnieuw goed.

  4. Rol balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongballetje. Druk plat met de bolle kant van een eetlepel. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier(laat genoeg ruimte tussen elk koekje). Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.

  6. Smelt intussen de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  7. Doop de bovenkant van elk koekje in de gesmolten chocolade. Laat opstijven in de koelkast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  3. Doe de havermout, de boter, de suiker en het ei in een mengkom. Kneed met de vingertoppen tot een vaste massa. Zeef de bloem boven het deeg en kneed opnieuw goed.

  4. Rol balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongballetje. Druk plat met de bolle kant van een eetlepel. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier(laat genoeg ruimte tussen elk koekje). Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.

  6. Smelt intussen de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  7. Doop de bovenkant van elk koekje in de gesmolten chocolade. Laat opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 112 kcal
Vet 5.2 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 14.1 g
Suiker 9.7 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 1.7 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal