- Bewaar

- Bewaar
Havermoutkoekjes met chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Doe de havermout, de boter, de suiker en het ei in een mengkom. Kneed met de vingertoppen tot een vaste massa. Zeef de bloem boven het deeg en kneed opnieuw goed.
-
Rol balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongballetje. Druk plat met de bolle kant van een eetlepel. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier(laat genoeg ruimte tussen elk koekje). Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.
-
Smelt intussen de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Doop de bovenkant van elk koekje in de gesmolten chocolade. Laat opstijven in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Doe de havermout, de boter, de suiker en het ei in een mengkom. Kneed met de vingertoppen tot een vaste massa. Zeef de bloem boven het deeg en kneed opnieuw goed.
-
Rol balletjes van het deeg ter grootte van een pingpongballetje. Druk plat met de bolle kant van een eetlepel. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier(laat genoeg ruimte tussen elk koekje). Zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.
-
Smelt intussen de chocoladecallets au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Doop de bovenkant van elk koekje in de gesmolten chocolade. Laat opstijven in de koelkast.