Hazenrug met witloof en portosaus
Hazenrug met witloof en portosaus

Hazenrug met witloof en portosaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 36.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenruggen volledig ontdooien.

  3. Verwijder de harde kern van de witloofstronken en snij in stukken van 3 cm.

  4. Hak de hazelnoten fijn.

  5. Pers het sap uit de sinaasappelen.

  6. Boen de aardappelen schoon (niet schillen) en kook ze gedurende 15 min. in lichtgezouten water.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof gedurende 10 min. Kruid met peper en zout. Overgiet met het sinaasappelsap en laat zachtjes verder garen gedurende 10 min.

  9. Plaats ondertussen de gekookte aardappelen in een voorverwarmde oven op 180 °C en laat gedurende 15 à 20 min. bakken.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hazenrug aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zeezout. Verlaag de temperatuur en laat gedurende ± 15 min. verder braden. Het vlees moet nog rood tot rosé zijn.

  11. Giet het kookvocht van het witloof in een steelpan. Voeg de porto en de confituur toe en roer goed onder. Laat tot de helft inkoken. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  12. Maak een inkeping in de aardappelen en kruid met peper en zout. Verdeel de zure room in de inkepingen en bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.

  13. Afwerking:
  14. Maak het vlees los van de ruggengraat en snij de filets in schuine sneetjes van 1 cm. Serveer met het witloof en een aardappel met zure room. Lepel wat saus over het gerecht.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenruggen volledig ontdooien.

  3. Verwijder de harde kern van de witloofstronken en snij in stukken van 3 cm.

  4. Hak de hazelnoten fijn.

  5. Pers het sap uit de sinaasappelen.

  6. Boen de aardappelen schoon (niet schillen) en kook ze gedurende 15 min. in lichtgezouten water.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof het witloof gedurende 10 min. Kruid met peper en zout. Overgiet met het sinaasappelsap en laat zachtjes verder garen gedurende 10 min.

  9. Plaats ondertussen de gekookte aardappelen in een voorverwarmde oven op 180 °C en laat gedurende 15 à 20 min. bakken.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hazenrug aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zeezout. Verlaag de temperatuur en laat gedurende ± 15 min. verder braden. Het vlees moet nog rood tot rosé zijn.

  11. Giet het kookvocht van het witloof in een steelpan. Voeg de porto en de confituur toe en roer goed onder. Laat tot de helft inkoken. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  12. Maak een inkeping in de aardappelen en kruid met peper en zout. Verdeel de zure room in de inkepingen en bestrooi met de fijngehakte hazelnoten.

  13. Afwerking:
  14. Maak het vlees los van de ruggengraat en snij de filets in schuine sneetjes van 1 cm. Serveer met het witloof en een aardappel met zure room. Lepel wat saus over het gerecht.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 28.4 g
Eiwit 36.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Carmenère 'Old Vines' Casa Mayor Chili Wijn met zwartrode kleur, geurend naar bosbes, rijpe paprika en kruiden. Opmerkelijk geconcentreerde smaak. Wijn Château Coufran A.C. Haut-Médoc Deze heerlijke médocwijn spreekt onmiddellijk aan door zijn intense kleur en aangenaam fruitige boeket met lichte houttoets. De smaak is soepel, vlezig en rond. De wijn is dan ook gemaakt van 85 % merlot.

Bekijk het recept digitaal