Hespengebraad met salie en witbier
Hespengebraad met salie en witbier

Hespengebraad met salie en witbier

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 400 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 57.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een kookpot en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. 2. Voeg 1/3 van het flesje witbier toe en kruid het vlees met peper, zout en de salie.

  5. Zet een deksel op de pan en laat 50 à 55 min. gaar stoven op een zacht vuur. Voeg regelmatig wat bier toe.

  6. Snipper intussen het teentje knoflook fijn en snij de champignons in schijfjes.

  7. Voeg het fijngesnipperde teentje knoflook en de champignons toe. Laat 10 min. verder stoven en voeg het resterende bier toe.

  8. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Zet het vuur hoger, voeg de room toe en bind met instantsausbinder. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met tagliatelle of puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de champignons in schijfjes.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een kookpot en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. 2. Voeg 1/3 van het flesje witbier toe en kruid het vlees met peper, zout en de salie.

  5. Zet een deksel op de pan en laat 50 à 55 min. gaar stoven op een zacht vuur. Voeg regelmatig wat bier toe.

  6. Snipper intussen het teentje knoflook fijn en snij de champignons in schijfjes.

  7. Voeg het fijngesnipperde teentje knoflook en de champignons toe. Laat 10 min. verder stoven en voeg het resterende bier toe.

  8. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Zet het vuur hoger, voeg de room toe en bind met instantsausbinder. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

  9. Afwerking:
  10. Dien op met tagliatelle of puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 400 kcal
Vet 16 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 57.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Saint-Martin A.O.P. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal