Hespengebraad met venkel-sinaasappelsausje
Hespengebraad met venkel-sinaasappelsausje

Hespengebraad met venkel-sinaasappelsausje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 58.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Snij de venkel heel fijn.

  4. Bereiding:
  5. Schik het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter in nootjes over. Schuif gedurende ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  6. Sprenkel 1 dl rode wijn over het gebraad en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 45 min. bakken op 180 °C. Bedruip regelmatig met braadvocht.

  7. Bereid ondertussen de saus. Verhit 1 eetl. boter en laat de sjalot even bakken. Voeg de fijngesneden venkel toe en laat al roerend even stoven.

  8. Giet er het sinaasappelsap bij, de kalfsfond en nog 1/2 dl rode wijn. Kruid met peper en zout en de geplette korianderbolletjes.

  9. Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen. Zodra het vlees gaar is, voegt u het braadvocht toe aan de saus. Laat even koken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus bij. Dien op met aardappelnootjes of kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot fijn.

  3. Snij de venkel heel fijn.

  4. Bereiding:
  5. Schik het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter in nootjes over. Schuif gedurende ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  6. Sprenkel 1 dl rode wijn over het gebraad en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 45 min. bakken op 180 °C. Bedruip regelmatig met braadvocht.

  7. Bereid ondertussen de saus. Verhit 1 eetl. boter en laat de sjalot even bakken. Voeg de fijngesneden venkel toe en laat al roerend even stoven.

  8. Giet er het sinaasappelsap bij, de kalfsfond en nog 1/2 dl rode wijn. Kruid met peper en zout en de geplette korianderbolletjes.

  9. Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen. Zodra het vlees gaar is, voegt u het braadvocht toe aan de saus. Laat even koken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus bij. Dien op met aardappelnootjes of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 444 kcal
Vet 17.2 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 58.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Coufran Cru Bourgeois A.C. Haut-Médoc Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal