- Bewaar

- Bewaar
Hespengebraad met venkel-sinaasappelsausje
Onze drankensuggesties
Wijn Château Coufran Cru Bourgeois A.C. Haut-Médoc Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de venkel heel fijn.
-
Bereiding:
-
Schik het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter in nootjes over. Schuif gedurende ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Sprenkel 1 dl rode wijn over het gebraad en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 45 min. bakken op 180 °C. Bedruip regelmatig met braadvocht.
-
Bereid ondertussen de saus. Verhit 1 eetl. boter en laat de sjalot even bakken. Voeg de fijngesneden venkel toe en laat al roerend even stoven.
-
Giet er het sinaasappelsap bij, de kalfsfond en nog 1/2 dl rode wijn. Kruid met peper en zout en de geplette korianderbolletjes.
-
Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen. Zodra het vlees gaar is, voegt u het braadvocht toe aan de saus. Laat even koken en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus bij. Dien op met aardappelnootjes of kroketten.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Coufran Cru Bourgeois A.C. Haut-Médoc Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij de venkel heel fijn.
-
Bereiding:
-
Schik het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 1 eetl. boter in nootjes over. Schuif gedurende ± 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Sprenkel 1 dl rode wijn over het gebraad en kruid met peper en zout. Dek af met aluminiumfolie en laat nog 45 min. bakken op 180 °C. Bedruip regelmatig met braadvocht.
-
Bereid ondertussen de saus. Verhit 1 eetl. boter en laat de sjalot even bakken. Voeg de fijngesneden venkel toe en laat al roerend even stoven.
-
Giet er het sinaasappelsap bij, de kalfsfond en nog 1/2 dl rode wijn. Kruid met peper en zout en de geplette korianderbolletjes.
-
Dek af en laat 20 min. zachtjes sudderen. Zodra het vlees gaar is, voegt u het braadvocht toe aan de saus. Laat even koken en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en geef er de saus bij. Dien op met aardappelnootjes of kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Coufran Cru Bourgeois A.C. Haut-Médoc Wijn Coto de Imaz Reserva D.O.C. Rioja Spanje