Holsteinburger met gekaramelliseerde ui en coppa
Holsteinburger met gekaramelliseerde ui en coppa

Holsteinburger met gekaramelliseerde ui en coppa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 32.6 g
Eiwit 33.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Bak de sneetjes coppa krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Snij de ui in fijne ringen.

  5. Snij de tomaat in 8 gelijke schijven.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de broodjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de uiringen 10 min. goudbruin. Roer er de honing onder en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de runderburgers ± 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Schik de burgers tussen de broodjes en verdeel er de uiringen, de schijven tomaat en de rucola over. Werk af met 2 sneetjes coppa.

Tip

U kan deze burgers ook klaarmaken op de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Bak de sneetjes coppa krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Snij de ui in fijne ringen.

  5. Snij de tomaat in 8 gelijke schijven.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de broodjes 10 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de uiringen 10 min. goudbruin. Roer er de honing onder en bak nog 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de runderburgers ± 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  11. Schik de burgers tussen de broodjes en verdeel er de uiringen, de schijven tomaat en de rucola over. Werk af met 2 sneetjes coppa.

Tip

U kan deze burgers ook klaarmaken op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 28.8 g
Koolhydraat 32.6 g
Eiwit 33.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Prior Abdijbier Wijn Château La Croix Sainte-Anne A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal