- Bewaar

- Bewaar
Homemade Libanese broodjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwarm 1/2 dl water in een steelpannetje op een zacht vuur tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Voeg de honing toe en meng goed tot de gist en de honing volledig zijn opgelost. Laat 10 min. rusten.
-
Meng intussen de komijn met de tijm en voeg naar smaak zwarte peper toe.
-
Bereiding:
-
Meng de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel, 1 dl lauw water en 2 eetl. olijfolie in.
-
Meng alles door elkaar tot u een deegbol hebt.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 10 min. tot het glad en elastisch is.
-
Bestrijk de binnenkant van een kom met 1 koffiel. olijfolie en leg er het deeg in. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. en bij voorkeur een volledige nacht rijzen in de koelkast, tot het deeg in volume is verdubbeld.
-
Klop het deeg plat met uw handen. Kneed nog eens 2 min. en verdeel in 8 porties.
-
Rol elke portie tot een plat brood. Bestrooi met de kruidenmengeling. Dek de porties af met een keukenhanddoek en laat nog eens 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodjes aan beide kanten mooi bruin. Doe dat in verschillende porties en voeg indien nodig olijfolie toe. Let goed op want de broodjes verbranden snel. Leg de gebakken broodjes in een keukenhanddoek tot gebruik.
-
Afwerking:
-
varianten
-
U kan de tijm, komijn en zwarte peper vervangen door uw favoriete kruiden. Ook zonder kruiden of met een beetje grof zeezout zijn deze broodjes erg lekker.
-
Voeg voor een zoete variant 2 koffiel. kaneel toe in stap 1. Laat de andere kruiden weg en vul de broodjes met Griekse yoghurt, honing en stukjes verse vijg, abrikoos of banaan.
Scheur de broodjes in stukken en serveer met hummus en olijven. Of vul ze zoals een pitabroodje met stukjes gebakken kip, fijngesneden ijsbergsla en een looksausje of met zalm, roomkaas, bieslook en groene asperges.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Verwarm 1/2 dl water in een steelpannetje op een zacht vuur tot het lauw is. Neem van het vuur en verkruimel er de verse gist over. Voeg de honing toe en meng goed tot de gist en de honing volledig zijn opgelost. Laat 10 min. rusten.
-
Meng intussen de komijn met de tijm en voeg naar smaak zwarte peper toe.
-
Bereiding:
-
Meng de bloem met het zout. Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel, 1 dl lauw water en 2 eetl. olijfolie in.
-
Meng alles door elkaar tot u een deegbol hebt.
-
Bestrooi een werkblad met bloem en kneed het deeg 10 min. tot het glad en elastisch is.
-
Bestrijk de binnenkant van een kom met 1 koffiel. olijfolie en leg er het deeg in. Dek af met een keukenhanddoek en laat 1 u. en bij voorkeur een volledige nacht rijzen in de koelkast, tot het deeg in volume is verdubbeld.
-
Klop het deeg plat met uw handen. Kneed nog eens 2 min. en verdeel in 8 porties.
-
Rol elke portie tot een plat brood. Bestrooi met de kruidenmengeling. Dek de porties af met een keukenhanddoek en laat nog eens 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de broodjes aan beide kanten mooi bruin. Doe dat in verschillende porties en voeg indien nodig olijfolie toe. Let goed op want de broodjes verbranden snel. Leg de gebakken broodjes in een keukenhanddoek tot gebruik.
-
Afwerking:
-
varianten
-
U kan de tijm, komijn en zwarte peper vervangen door uw favoriete kruiden. Ook zonder kruiden of met een beetje grof zeezout zijn deze broodjes erg lekker.
-
Voeg voor een zoete variant 2 koffiel. kaneel toe in stap 1. Laat de andere kruiden weg en vul de broodjes met Griekse yoghurt, honing en stukjes verse vijg, abrikoos of banaan.
Scheur de broodjes in stukken en serveer met hummus en olijven. Of vul ze zoals een pitabroodje met stukjes gebakken kip, fijngesneden ijsbergsla en een looksausje of met zalm, roomkaas, bieslook en groene asperges.