IJsgekoeld chocoladetorentje
IJsgekoeld chocoladetorentje

IJsgekoeld chocoladetorentje

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 30.6 g
Koolhydraat 44.9 g
Eiwit 8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. (1 dag vooraf)
  3. Smelt de pure chocolade in een steelpannetje dat u in een grote kookpot met water plaatst op het vuur (au bain-marie) of op halve kracht in de microgolfoven.

  4. Haal van het vuur. Voeg de boter in kleine stukjes toe en klop onder de chocolade.

  5. Klop de eigelen samen met de bloemsuiker met de klopper tot een luchtige, lichter gekleurde massa. Klop er de chocolade onder.

  6. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en meng voorzichtig door de luchtige chocolade.

  7. Neem 4 kleine kommetjes en leg er een vel plasticfolie in (de folie moet over de randen hangen om achteraf makkelijk uit de kommetjes te halen).

  8. Verdeel de chocolade over de kommetjes en plaats tot de volgende dag in de diepvriezer.

  9. Afwerking:
  10. Ontdooi de frambozencoulis. Til de folie uit de kommetjes en keer de frisse chocoladetorentjes om op de borden. Versier met enkele streepjes frambozencoulis en verse rode vruchten. Rasp er de witte chocolade over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. (1 dag vooraf)
  3. Smelt de pure chocolade in een steelpannetje dat u in een grote kookpot met water plaatst op het vuur (au bain-marie) of op halve kracht in de microgolfoven.

  4. Haal van het vuur. Voeg de boter in kleine stukjes toe en klop onder de chocolade.

  5. Klop de eigelen samen met de bloemsuiker met de klopper tot een luchtige, lichter gekleurde massa. Klop er de chocolade onder.

  6. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en meng voorzichtig door de luchtige chocolade.

  7. Neem 4 kleine kommetjes en leg er een vel plasticfolie in (de folie moet over de randen hangen om achteraf makkelijk uit de kommetjes te halen).

  8. Verdeel de chocolade over de kommetjes en plaats tot de volgende dag in de diepvriezer.

  9. Afwerking:
  10. Ontdooi de frambozencoulis. Til de folie uit de kommetjes en keer de frisse chocoladetorentjes om op de borden. Versier met enkele streepjes frambozencoulis en verse rode vruchten. Rasp er de witte chocolade over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 487 kcal
Vet 30.6 g
Koolhydraat 44.9 g
Eiwit 8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Banyuls A.C. Croix-Milhas Wijn Natuurlijk zoete wijn, gemaakt van de druiven van grenache noir en grenache gris en 4 jaar gerijpt in eiken vaten. Dessertwijn met een lichte, dakpannenrode kleur en een kenmerkende neus van gedroogd fruit (vijgen), noten, chocolade en mokka. Vrij lange afdronk vol aangename hout-aroma's (sigarenkistje). 4 jaar oud.

Bekijk het recept digitaal