Druif

Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Fruit en groenten van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs. Daarom inspireren we je met interessante weetjes, praktische tips en originele recepten met het fruit of de groente van het moment.

Druiven zijn altijd lekker: wit of blauw, met pitjes of zonder ... Ook kinderen zijn er dol op. Druiven zijn heerlijk in een fruitslaatje of bij ontbijtgranen, in combinatie met kaas of bij schelvis, blinde vink of kalkoen. 

Druiven zijn een bron van vezels.

Hoe druiven bewaren?

Druiven bewaar je tot 1 week in de koelkast.

Hoe druiven schoonmaken?

Was druiven voor gebruik altijd onder stromend water. Neem ze met het steeltje vast, zodat je ze niet beschadigt.

Gebruik ze in hun geheel of snij in 2 of meer stukjes. Wil je de velletjes van de druiven verwijderen, dompel ze dan een paar seconden in heet water en laat schrikken onder koud water. Pel daarna met een scherp mesje.

Hoe druiven klaarmaken?

Rauwe druiven

  • Perfect als tussendoortje uit het vuistje, in de broodtrommel of bij het ontbijt met yoghurt en muesli.
  • In slaatjes, bv. in een gemengde salade van wittekool met geraspte wortelen, of in een salade met blauwgeaderde kaas en studentenhaver.
  • Bij een kaasplank, vooral in combinatie met blauwgeaderde en harde kazen, walnoten en pecannoten.
  • In stukjes gesneden in cakebeslag om een klassieke cake een fruitige toets te geven.
  • In fruitsla in combinatie met ananas, appel, aardbeien …
  • Om te dippen in kaas- of chocoladefondue. 

Druiven in een bereiding

  • In een sausje bij wild of gevogelte.
  • Bij witte vis, bv. tong of kabeljauw.

Druiven net anders

Besprenkel een tros druiven met een beetje olijfolie en zet in een op 190 °C voorverwarmde oven tot de vruchtjes lichtjes openspringen. Besprenkel met balsamicoazijn en zet nog even onder de grill. Laat afkoelen en serveer bij een kaasplank.

Recepten met druiven

Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie in overvloed!