Italiaans vispannetje
Italiaans vispannetje

Italiaans vispannetje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 48.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui in halvemaantjes.

  3. Verwijder de witte zaadlijsten en zaadjes uit de paprika.

  4. Snij de aubergine en courgette in blokjes, en de tomaten in partjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot. Doe er de ui in, roer even om. Voeg de rest van de groenten en de kappertjes toe en roer om. Kruid naar smaak met de Italiaanse kruidenmix en peper en zout (opgelet, de kruidenmolen bevat ook al zout).

  7. Leg de diepgevroren vis bovenop de groenten, zoveel mogelijk naast elkaar. Kruid met enkele draaien van de molen. Laat op een matig vuur, met het deksel schuin op de pan, stoven tot de vis gaar is (15 à 20 min.). Draai tussenin de stukken eens om. Als er te veel vocht in de pan is, zet u het vuur op het einde hoger en neemt u het deksel van de pan.

  8. Kruid indien nodig nog wat bij (peper, zout, Italiaanse kruidenmix).

  9. Afwerking:
  10. Dien op met langkorrelrijst of tarwegraantjes

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ui in halvemaantjes.

  3. Verwijder de witte zaadlijsten en zaadjes uit de paprika.

  4. Snij de aubergine en courgette in blokjes, en de tomaten in partjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot. Doe er de ui in, roer even om. Voeg de rest van de groenten en de kappertjes toe en roer om. Kruid naar smaak met de Italiaanse kruidenmix en peper en zout (opgelet, de kruidenmolen bevat ook al zout).

  7. Leg de diepgevroren vis bovenop de groenten, zoveel mogelijk naast elkaar. Kruid met enkele draaien van de molen. Laat op een matig vuur, met het deksel schuin op de pan, stoven tot de vis gaar is (15 à 20 min.). Draai tussenin de stukken eens om. Als er te veel vocht in de pan is, zet u het vuur op het einde hoger en neemt u het deksel van de pan.

  8. Kruid indien nodig nog wat bij (peper, zout, Italiaanse kruidenmix).

  9. Afwerking:
  10. Dien op met langkorrelrijst of tarwegraantjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 308 kcal
Vet 9.6 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 48.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orvieto Classico D.O.C. Villa Sopita Italië Wijn Droge witte wijn uit het hart van Italië (Umbrië). Laat u verleiden door het amandelparfum en het gedroogd fruit. Wijn Domaine de Luzanet Vin de Pays des Côtes de Gascogne Wijn Frisse en fruitige droge witte wijn uit het Franse zuidwesten. Om koel te schenken bij de hors d'oeuvre en bij visschotels.

Bekijk het recept digitaal