Italiaanse rijstsalade
Italiaanse rijstsalade

Italiaanse rijstsalade

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 49.8 g
Eiwit 23.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  4. Snij de kerstomaten en de olijven in 2.

  5. Snij de gedroogde ham in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Los het halve bouillonblokje op in 1 dl heet water en voeg de olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten, de balsamicoazijn en de suiker toe.

  8. Meng de rijst met alle ingrediënten in een grote kom (behalve de basilicum). Giet er de bouillon over en kruid met zwarte peper en zeezout.

  9. Werk af met de blaadjes basilicum.

Tip

Graag een krokante toets? Frituur de blaadjes basilicum dan enkele seconden.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  4. Snij de kerstomaten en de olijven in 2.

  5. Snij de gedroogde ham in fijne reepjes.

  6. Bereiding:
  7. Los het halve bouillonblokje op in 1 dl heet water en voeg de olie uit de verpakking van de halfgedroogde kerstomaten, de balsamicoazijn en de suiker toe.

  8. Meng de rijst met alle ingrediënten in een grote kom (behalve de basilicum). Giet er de bouillon over en kruid met zwarte peper en zeezout.

  9. Werk af met de blaadjes basilicum.

Tip

Graag een krokante toets? Frituur de blaadjes basilicum dan enkele seconden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 502 kcal
Vet 23.4 g
Koolhydraat 49.8 g
Eiwit 23.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Speciaalbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Rosato - Abruzzo Italië

Bekijk het recept digitaal