Kaastaart met aardbeien
Kaastaart met aardbeien

Kaastaart met aardbeien

1 u.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 54.8 g
Eiwit 13.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Week de gelatineblaadjes gedurende enkele min. in koud water.

  5. Verwarm 1 dl citroenjenever. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

  6. Roer het jenever-gelatinemengsel onder de verse kaas. Voeg er ook de 3 eidooiers, de suiker en de vanillesuiker aan toe.

  7. Klop de eiwitten stevig en schep ze voorzichtig onder de kaas.

  8. Klop ook de room stevig. Schep eveneens onder de kaas.

  9. Doe ongeveer de helft van het kaasmengsel in een andere kom. Giet er de frambozencoulis bij en roer om.

  10. Snij de cake in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

  11. Maak daarna de taart: plaats de rand van een springvorm (Ø 26 cm) op een taartschotel. Bedek de bodem met plakjes cake. Schep er het roze kaasmengsel op. Bedek opnieuw met plakjes cake en schep er ten slotte het witte kaasmengsel op.

  12. Snij de aardbeien middendoor. Druk de halve aardbeien in het witte kaasmengsel. Strijk de taart glad en zet ze weg tot de volgende dag.

  13. Afwerking:
  14. Snij met een mes de randen los en haal de springvorm voorzichtig weg. Versier naar smaak met een streepje frambozencoulis en enkele schijfjes aardbeien aan de zijkant en eventueel bosvruchten in het midden.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozencoulis ontdooien.

  3. Bereiding:
  4. Week de gelatineblaadjes gedurende enkele min. in koud water.

  5. Verwarm 1 dl citroenjenever. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

  6. Roer het jenever-gelatinemengsel onder de verse kaas. Voeg er ook de 3 eidooiers, de suiker en de vanillesuiker aan toe.

  7. Klop de eiwitten stevig en schep ze voorzichtig onder de kaas.

  8. Klop ook de room stevig. Schep eveneens onder de kaas.

  9. Doe ongeveer de helft van het kaasmengsel in een andere kom. Giet er de frambozencoulis bij en roer om.

  10. Snij de cake in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

  11. Maak daarna de taart: plaats de rand van een springvorm (Ø 26 cm) op een taartschotel. Bedek de bodem met plakjes cake. Schep er het roze kaasmengsel op. Bedek opnieuw met plakjes cake en schep er ten slotte het witte kaasmengsel op.

  12. Snij de aardbeien middendoor. Druk de halve aardbeien in het witte kaasmengsel. Strijk de taart glad en zet ze weg tot de volgende dag.

  13. Afwerking:
  14. Snij met een mes de randen los en haal de springvorm voorzichtig weg. Versier naar smaak met een streepje frambozencoulis en enkele schijfjes aardbeien aan de zijkant en eventueel bosvruchten in het midden.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 26.8 g
Koolhydraat 54.8 g
Eiwit 13.5 g

Bekijk het recept digitaal