Kaastaart met abrikozencoulis
Kaastaart met abrikozencoulis

Kaastaart met abrikozencoulis

Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 37.2 g
Eiwit 9.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de plattekaas op kamertemperatuur komen.

  3. Verkruimel het amandelbrood en de petitbeurrekoekjes (doe ze in een plastic zak en rol erover met een deegrol of een glazen fles).

  4. Smeer een springvorm (Ø 24 cm) in met 20 g boter.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt 150 g boter in een steelpan en meng er de verkruimelde koekjes onder.

  8. Doe deze mengeling in de springvorm en bedek de volledige bodem. Druk goed aan en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen in de vorm.

  9. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C.

  10. Meng intussen de suiker met de maïzena in een mengkom en voeg de plattekaas toe. Mix goed.

  11. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed. Voeg daarna beetje bij beetje de room toe en meng er het vanillearoma onder. Giet alles over de afgekoelde koekjesbodem. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm.

  12. Maak intussen de abrikozencoulis: schil de abrikozen en snij in stukken. Doe in een steelpannetje, samen met de rietsuiker. Breng aan de kook en laat 10 min. sudderen. Laat even afkoelen en mix fijn. Voeg ten slotte de amaretto toe.

  13. Afwerking:
  14. Snij de taart in punten en lepel over elke taartpunt 2 eetl. abrikozencoulis. Versier eventueel met een stukje abrikoos.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de plattekaas op kamertemperatuur komen.

  3. Verkruimel het amandelbrood en de petitbeurrekoekjes (doe ze in een plastic zak en rol erover met een deegrol of een glazen fles).

  4. Smeer een springvorm (Ø 24 cm) in met 20 g boter.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Smelt 150 g boter in een steelpan en meng er de verkruimelde koekjes onder.

  8. Doe deze mengeling in de springvorm en bedek de volledige bodem. Druk goed aan en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen in de vorm.

  9. Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 °C.

  10. Meng intussen de suiker met de maïzena in een mengkom en voeg de plattekaas toe. Mix goed.

  11. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed. Voeg daarna beetje bij beetje de room toe en meng er het vanillearoma onder. Giet alles over de afgekoelde koekjesbodem. Zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm.

  12. Maak intussen de abrikozencoulis: schil de abrikozen en snij in stukken. Doe in een steelpannetje, samen met de rietsuiker. Breng aan de kook en laat 10 min. sudderen. Laat even afkoelen en mix fijn. Voeg ten slotte de amaretto toe.

  13. Afwerking:
  14. Snij de taart in punten en lepel over elke taartpunt 2 eetl. abrikozencoulis. Versier eventueel met een stukje abrikoos.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vet 25.1 g
Koolhydraat 37.2 g
Eiwit 9.1 g

Bekijk het recept digitaal