- Bewaar
- Bewaar
Kaastaart met ananas en speculaas
Onze drankensuggesties
Wijn Trumpeter Viognier-Chardonnay Mendoza Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vruchtvlees van de halve ananas in kleine stukjes.
-
Verkruimel de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt).
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Bereiding:
-
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
-
Leg 3/4 van de speculaas op de bodem en verdeel er de ananasstukjes over.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 175 °C.
-
Klop intussen de eidooiers los met het puddingpoeder, roer er de suiker en de verse kaas onder.
-
Klop de eiwitten heel stijf en meng voorzichtig onder de kaasbereiding.
-
Giet het mengsel in de taartvorm. Verdeel de rest van de verkruimelde speculaas langs de rand van de taart.
-
Zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen.
- U kan ook 225 g ananas uit blik gebruiken, net als in het video recept. Laat de stukjes ananas heel goed uitlekken. - Geen puddingpoeder in huis? Meng enkele druppels vanillearoma of de zaadjes van een vanillestokje onder de vulling, samen met 2 eetl. patisseriebloem.
Onze drankensuggesties
Wijn Trumpeter Viognier-Chardonnay Mendoza Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vruchtvlees van de halve ananas in kleine stukjes.
-
Verkruimel de speculaaskoekjes (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fl es over rolt).
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers.
-
Bereiding:
-
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
-
Leg 3/4 van de speculaas op de bodem en verdeel er de ananasstukjes over.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 175 °C.
-
Klop intussen de eidooiers los met het puddingpoeder, roer er de suiker en de verse kaas onder.
-
Klop de eiwitten heel stijf en meng voorzichtig onder de kaasbereiding.
-
Giet het mengsel in de taartvorm. Verdeel de rest van de verkruimelde speculaas langs de rand van de taart.
-
Zet 45 à 55 min. in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er met een mes in prikt en het er droog uitkomt. Laat afkoelen.
- U kan ook 225 g ananas uit blik gebruiken, net als in het video recept. Laat de stukjes ananas heel goed uitlekken. - Geen puddingpoeder in huis? Meng enkele druppels vanillearoma of de zaadjes van een vanillestokje onder de vulling, samen met 2 eetl. patisseriebloem.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Trumpeter Viognier-Chardonnay Mendoza Argentinië