Kaastaart met limoenen
Kaastaart met limoenen

Kaastaart met limoenen

1 u. 15 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 51.2 g
Eiwit 13.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Strijk een springvorm (Ø 20 cm) in met boter.

  3. Laat de boter smelten. Plet de koekjes grof (doe ze in een plastic zak en ga er met de deegrol over). Hak de hazelnoten grof.

  4. Rasp de schil van de limoen en pers 1/2 limoen.

  5. Bereiding:
  6. Meng de gesmolten boter onder de geplette koekjes, de rietsuiker en de hazelnoten. Verdeel de mengeling op de bodem van de springvorm en druk goed aan.

  7. Klop de verse kaas goed op en voeg de suiker, de vanillesuiker, de bloem, de geraspte limoenschil en het limoensap toe. Voeg er de eieren een voor een bij. Meng er ook de eidooier en 6 eetl. room onder.

  8. Giet de limoenkaas in de springvorm en laat eerst 15 min. bakken op 220 °C, dan 45 min. op 160 °C. Kleurt de taart te bruin, dek ze dan af met aluminiumfolie.

  9. Laat de taart volledig afkoelen. Maak ze voorzichtig los van de springvorm en zet ze gedurende minstens 2 u in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Versier de taart naar wens met vers fruit of bloemsuiker.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Strijk een springvorm (Ø 20 cm) in met boter.

  3. Laat de boter smelten. Plet de koekjes grof (doe ze in een plastic zak en ga er met de deegrol over). Hak de hazelnoten grof.

  4. Rasp de schil van de limoen en pers 1/2 limoen.

  5. Bereiding:
  6. Meng de gesmolten boter onder de geplette koekjes, de rietsuiker en de hazelnoten. Verdeel de mengeling op de bodem van de springvorm en druk goed aan.

  7. Klop de verse kaas goed op en voeg de suiker, de vanillesuiker, de bloem, de geraspte limoenschil en het limoensap toe. Voeg er de eieren een voor een bij. Meng er ook de eidooier en 6 eetl. room onder.

  8. Giet de limoenkaas in de springvorm en laat eerst 15 min. bakken op 220 °C, dan 45 min. op 160 °C. Kleurt de taart te bruin, dek ze dan af met aluminiumfolie.

  9. Laat de taart volledig afkoelen. Maak ze voorzichtig los van de springvorm en zet ze gedurende minstens 2 u in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Versier de taart naar wens met vers fruit of bloemsuiker.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 522 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 51.2 g
Eiwit 13.7 g

Bekijk het recept digitaal