Kaasworst op gemarineerd paprikaslaatje
Kaasworst op gemarineerd paprikaslaatje

Kaasworst op gemarineerd paprikaslaatje

Voorgerecht
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 248 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 8.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven, op een hete barbecue of onder de grill van een op 200 °C voorverwarmde oven. Rooster ze tot het vel zwarte vlekken heeft. Laat ze daarna afkoelen in een plastic zak. Zo kan u makkelijk het vel verwijderen.

  3. Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de versiering en scheur de rest fijn.

  5. Pel de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  6. Meng de paprikareepjes met de oregano, de olijfolie, de balsamicoazijn, de gescheurde basilicumblaadjes en 2 eetl. pijnboompitten. Kruid met peper en zout en laat 1 u. rusten in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Grill de worsten 3 min. aan elke kant op een hoekje van een matig warme barbecue. Of bak ze 6 à 8 min. in 1 eetl. olijfolie in een pan, op een matig vuur. Prik niet in de worsten.

  9. Snij de worsten in fijne, schuine schijfjes.

  10. Afwerking:
  11. Garneer bordjes met 2 eetl. gemarineerde paprika's en leg er enkele schijfjes kaasworst op. Bestrooi met pijnboompitten en garneer met basilicum.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven, op een hete barbecue of onder de grill van een op 200 °C voorverwarmde oven. Rooster ze tot het vel zwarte vlekken heeft. Laat ze daarna afkoelen in een plastic zak. Zo kan u makkelijk het vel verwijderen.

  3. Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de versiering en scheur de rest fijn.

  5. Pel de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.

  6. Meng de paprikareepjes met de oregano, de olijfolie, de balsamicoazijn, de gescheurde basilicumblaadjes en 2 eetl. pijnboompitten. Kruid met peper en zout en laat 1 u. rusten in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Grill de worsten 3 min. aan elke kant op een hoekje van een matig warme barbecue. Of bak ze 6 à 8 min. in 1 eetl. olijfolie in een pan, op een matig vuur. Prik niet in de worsten.

  9. Snij de worsten in fijne, schuine schijfjes.

  10. Afwerking:
  11. Garneer bordjes met 2 eetl. gemarineerde paprika's en leg er enkele schijfjes kaasworst op. Bestrooi met pijnboompitten en garneer met basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 248 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 8.5 g

Bekijk het recept digitaal