- Bewaar

- Bewaar
Kaasworst op gemarineerd paprikaslaatje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven, op een hete barbecue of onder de grill van een op 200 °C voorverwarmde oven. Rooster ze tot het vel zwarte vlekken heeft. Laat ze daarna afkoelen in een plastic zak. Zo kan u makkelijk het vel verwijderen.
-
Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de versiering en scheur de rest fijn.
-
Pel de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Meng de paprikareepjes met de oregano, de olijfolie, de balsamicoazijn, de gescheurde basilicumblaadjes en 2 eetl. pijnboompitten. Kruid met peper en zout en laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Grill de worsten 3 min. aan elke kant op een hoekje van een matig warme barbecue. Of bak ze 6 à 8 min. in 1 eetl. olijfolie in een pan, op een matig vuur. Prik niet in de worsten.
-
Snij de worsten in fijne, schuine schijfjes.
-
Afwerking:
-
Garneer bordjes met 2 eetl. gemarineerde paprika's en leg er enkele schijfjes kaasworst op. Bestrooi met pijnboompitten en garneer met basilicum.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika's in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften met de velkant naar boven, op een hete barbecue of onder de grill van een op 200 °C voorverwarmde oven. Rooster ze tot het vel zwarte vlekken heeft. Laat ze daarna afkoelen in een plastic zak. Zo kan u makkelijk het vel verwijderen.
-
Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Hou enkele blaadjes basilicum apart voor de versiering en scheur de rest fijn.
-
Pel de paprika's en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
-
Meng de paprikareepjes met de oregano, de olijfolie, de balsamicoazijn, de gescheurde basilicumblaadjes en 2 eetl. pijnboompitten. Kruid met peper en zout en laat 1 u. rusten in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Grill de worsten 3 min. aan elke kant op een hoekje van een matig warme barbecue. Of bak ze 6 à 8 min. in 1 eetl. olijfolie in een pan, op een matig vuur. Prik niet in de worsten.
-
Snij de worsten in fijne, schuine schijfjes.
-
Afwerking:
-
Garneer bordjes met 2 eetl. gemarineerde paprika's en leg er enkele schijfjes kaasworst op. Bestrooi met pijnboompitten en garneer met basilicum.