Kabeljauw 'filet pur' in bladerdeegjasje met garnalen
Kabeljauw 'filet pur' in bladerdeegjasje met garnalen

Kabeljauw 'filet pur' in bladerdeegjasje met garnalen

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 22.5 g
Eiwit 39.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. enkele uren voordien
  3. Breng in een brede kookpan 1 dl droge witte wijn met 1 dl water aan de kook. Schik er de diepgevroren kabeljauw 'filet pur' naast elkaar in. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur gedurende ± 15 minuten garen.

  4. Haal de vis uit de pan en zet koel weg. Laat ook de pan met het kookvocht afkoelen.

  5. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.

  6. Bereiding:
  7. Snij het bladerdeeg in 4 en rol elk stuk nog wat verder uit. Als u een stuk afgekoelde vis op de plak legt, moet u rondom 3 cm deeg overhouden. Om het dichtvouwen van het deeg te vergemakkelijken, snijdt u uit elke hoek een vierkantje deeg (± 2 cm) weg. Vouw dan het deeg rond de vis en zorg ervoor dat het goed aansluit. (Aan de bovenkant mag het pakje open blijven.)

  8. Schik de 4 pakjes op een taart¬rooster die u over een schotel plaatst (voor het uitlekken). Strijk het bladerdeeg in met losgeklopt ei. Schuif in de voorverwarmde oven en laat gedurende 20 à 25min. bakken op 180 °C.

  9. Bereid intussen de saus: breng het kookvocht van de vis aan de kook en laat op een hevig vuur tot de helft inkoken. Voeg 1,5 dl room toe en breng weer aan de kook. Doe er dan de diepgevroren garnalen bij, laat verwarmen en bind met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord een vispakje en giet er 1 lepel saus over. Bestrooi met wat peterselie. De rest van de saus geeft u er apart bij. Dien op met hertoginnenaardappeltjes of tagliatelle.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. enkele uren voordien
  3. Breng in een brede kookpan 1 dl droge witte wijn met 1 dl water aan de kook. Schik er de diepgevroren kabeljauw 'filet pur' naast elkaar in. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuur gedurende ± 15 minuten garen.

  4. Haal de vis uit de pan en zet koel weg. Laat ook de pan met het kookvocht afkoelen.

  5. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien.

  6. Bereiding:
  7. Snij het bladerdeeg in 4 en rol elk stuk nog wat verder uit. Als u een stuk afgekoelde vis op de plak legt, moet u rondom 3 cm deeg overhouden. Om het dichtvouwen van het deeg te vergemakkelijken, snijdt u uit elke hoek een vierkantje deeg (± 2 cm) weg. Vouw dan het deeg rond de vis en zorg ervoor dat het goed aansluit. (Aan de bovenkant mag het pakje open blijven.)

  8. Schik de 4 pakjes op een taart¬rooster die u over een schotel plaatst (voor het uitlekken). Strijk het bladerdeeg in met losgeklopt ei. Schuif in de voorverwarmde oven en laat gedurende 20 à 25min. bakken op 180 °C.

  9. Bereid intussen de saus: breng het kookvocht van de vis aan de kook en laat op een hevig vuur tot de helft inkoken. Voeg 1,5 dl room toe en breng weer aan de kook. Doe er dan de diepgevroren garnalen bij, laat verwarmen en bind met instantsausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Schik op elk bord een vispakje en giet er 1 lepel saus over. Bestrooi met wat peterselie. De rest van de saus geeft u er apart bij. Dien op met hertoginnenaardappeltjes of tagliatelle.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 26 g
Koolhydraat 22.5 g
Eiwit 39.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn. Wijn Les Lauriers A.C. Muscadet de Sèvre et Maine, sur lie Tintelfrisse witte loirewijn. Aangenaam droog en fijn, en voorzien van een goede aciditeit.

Bekijk het recept digitaal