Kabeljauw in `Père Joseph'-saus met druiven
Kabeljauw in `Père Joseph'-saus met druiven

Kabeljauw in `Père Joseph'-saus met druiven

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 34.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de kaas grof en snij de witte selder in kleine blokjes.

  3. Laat de druiven uitlekken. Hou 1/2 dl sap apart.

  4. Bereiding:
  5. Schik de diepgevroren stukken kabeljauw `filet pur' in een ovenschotel. Giet er 1 dl witte wijn over en kruid met een snuifje tijm, 1/2 koffiel. kruidentuiltje, peper en zout. Dek af en laat in de voorverwarmde oven (200 °C) gaar worden gedurende 35 à 40 min. (1)

  6. Stoof intussen de fijngesneden sjalot glazig in 1 eetl. boter. Giet er 1 dl witte wijn over en breng aan de kook.

  7. Voeg de selderblokjes toe, samen met de room, 1/2 blokje visbouillon en het overgehouden druivensap. Laat afgedekt 5 min. pruttelen en zet de pan opzij tot de vis gaar is.

  8. Giet er dan 1 dl kookvocht van de vis bij en breng opnieuw aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder. Roer er de kaas onder en voeg ook de druiven toe. Breng op smaak met wat citroensap, cayennepeper, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een stuk kabeljauw `filet pur' en lepel er de saus over. Geef er aardappel-tomatenpuree (zie recept aardappel-tomatenpuree) bij en garneer met een selderblaadje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de kaas grof en snij de witte selder in kleine blokjes.

  3. Laat de druiven uitlekken. Hou 1/2 dl sap apart.

  4. Bereiding:
  5. Schik de diepgevroren stukken kabeljauw `filet pur' in een ovenschotel. Giet er 1 dl witte wijn over en kruid met een snuifje tijm, 1/2 koffiel. kruidentuiltje, peper en zout. Dek af en laat in de voorverwarmde oven (200 °C) gaar worden gedurende 35 à 40 min. (1)

  6. Stoof intussen de fijngesneden sjalot glazig in 1 eetl. boter. Giet er 1 dl witte wijn over en breng aan de kook.

  7. Voeg de selderblokjes toe, samen met de room, 1/2 blokje visbouillon en het overgehouden druivensap. Laat afgedekt 5 min. pruttelen en zet de pan opzij tot de vis gaar is.

  8. Giet er dan 1 dl kookvocht van de vis bij en breng opnieuw aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder. Roer er de kaas onder en voeg ook de druiven toe. Breng op smaak met wat citroensap, cayennepeper, peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Leg op elk bord een stuk kabeljauw `filet pur' en lepel er de saus over. Geef er aardappel-tomatenpuree (zie recept aardappel-tomatenpuree) bij en garneer met een selderblaadje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 34.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vina Tarapaca Sauvignon Chili Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Wijn Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk.

Bekijk het recept digitaal