Kabeljauwburger met wittekool en mosterd
Kabeljauwburger met wittekool en mosterd

Kabeljauwburger met wittekool en mosterd

45 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 71.7 g
Eiwit 28.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de halve wittekool in heel fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Bak de spekblokjes 5 min. in een kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Voeg de reepjes wittekool toe, roer goed en overgiet met de wijn. Laat volledig inkoken.

  8. Voeg de visbouillon, de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de kruidnagels toe. Laat 25 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  10. Besprenkel de diepgevroren broodjes met water en bak af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  11. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwburgers 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Haal de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de kookpot. Roer de zure room onder de wittekool en kruid met peper en zout.

  13. Snij de broodjes volledig doormidden en besmeer de onderste helft met de mosterd. Leg er telkens 1 kabeljauwburger op en verdeel er de wittekool over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (5 min.)

  4. Snij de halve wittekool in heel fijne reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Bak de spekblokjes 5 min. in een kookpot met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Voeg de reepjes wittekool toe, roer goed en overgiet met de wijn. Laat volledig inkoken.

  8. Voeg de visbouillon, de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de kruidnagels toe. Laat 25 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.

  10. Besprenkel de diepgevroren broodjes met water en bak af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  11. Verhit de olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwburgers 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Haal de laurierblaadjes en de kruidnagels uit de kookpot. Roer de zure room onder de wittekool en kruid met peper en zout.

  13. Snij de broodjes volledig doormidden en besmeer de onderste helft met de mosterd. Leg er telkens 1 kabeljauwburger op en verdeel er de wittekool over. Dek af met de bovenste helft van het broodje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 680 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 71.7 g
Eiwit 28.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Signature du Cléray - Chenin Blanc - A.O.P. Anjou Château La France - A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal