- Bewaar
- Bewaar
Kabeljauwfilet met orecchiette en courgettepesto
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abijdbier Wijn Bij dit gerecht past een droge witte wijn met een fijne neus en smaak of een abdijbier met een fruitige toets. Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de vis ontdooien.
-
Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in reepjes van 1/2 bij 4 cm.
-
Snij de tomaat in 8 partjes. Verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgettereepjes 5 min. op een zacht vuur. Haal 1/3 uit de kookpot en zet opzij. Voeg de fijngesnipperde sjalot en het knoflook toe in de kookpot. Overgiet met 1/2 dl water en laat nog een 3-tal min. verder garen.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Mix de courgettereepjes met de sjalot en het knoflook uit de kookpot samen met het basilicum, de parmezaan, 3 eetl. olijfolie, de pijnboompitten en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauwhaasjes ± 4 min. aan elke kant goudbruin (afhankelijk van de dikte). Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Blus de pan met de visfond en schraap de braadresten los. Roer er de tomatenblokjes en peterselie onder.
-
Roer de courgettepesto samen met de overgebleven courgettereepjes onder de pasta.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en schik er een kabeljauwhaasje naast. Lepel wat saus over de vis.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abijdbier Wijn Bij dit gerecht past een droge witte wijn met een fijne neus en smaak of een abdijbier met een fruitige toets. Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de vis ontdooien.
-
Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in reepjes van 1/2 bij 4 cm.
-
Snij de tomaat in 8 partjes. Verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgettereepjes 5 min. op een zacht vuur. Haal 1/3 uit de kookpot en zet opzij. Voeg de fijngesnipperde sjalot en het knoflook toe in de kookpot. Overgiet met 1/2 dl water en laat nog een 3-tal min. verder garen.
-
Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water.
-
Mix de courgettereepjes met de sjalot en het knoflook uit de kookpot samen met het basilicum, de parmezaan, 3 eetl. olijfolie, de pijnboompitten en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauwhaasjes ± 4 min. aan elke kant goudbruin (afhankelijk van de dikte). Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Blus de pan met de visfond en schraap de braadresten los. Roer er de tomatenblokjes en peterselie onder.
-
Roer de courgettepesto samen met de overgebleven courgettereepjes onder de pasta.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en schik er een kabeljauwhaasje naast. Lepel wat saus over de vis.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abijdbier Wijn Bij dit gerecht past een droge witte wijn met een fijne neus en smaak of een abdijbier met een fruitige toets. Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot