Kabeljauwfilet met orecchiette en courgettepesto

Kabeljauwfilet met orecchiette en courgettepesto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 78.6 g
Eiwit 47.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis ontdooien.

  4. Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in reepjes van 1/2 bij 4 cm.

  6. Snij de tomaat in 8 partjes. Verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgettereepjes 5 min. op een zacht vuur. Haal 1/3 uit de kookpot en zet opzij. Voeg de fijngesnipperde sjalot en het knoflook toe in de kookpot. Overgiet met 1/2 dl water en laat nog een 3-tal min. verder garen.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water.

  10. Mix de courgettereepjes met de sjalot en het knoflook uit de kookpot samen met het basilicum, de parmezaan, 3 eetl. olijfolie, de pijnboompitten en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauwhaasjes ± 4 min. aan elke kant goudbruin (afhankelijk van de dikte). Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Blus de pan met de visfond en schraap de braadresten los. Roer er de tomatenblokjes en peterselie onder.

  12. Roer de courgettepesto samen met de overgebleven courgettereepjes onder de pasta.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en schik er een kabeljauwhaasje naast. Lepel wat saus over de vis.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de vis ontdooien.

  4. Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes in reepjes van 1/2 bij 4 cm.

  6. Snij de tomaat in 8 partjes. Verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de courgettereepjes 5 min. op een zacht vuur. Haal 1/3 uit de kookpot en zet opzij. Voeg de fijngesnipperde sjalot en het knoflook toe in de kookpot. Overgiet met 1/2 dl water en laat nog een 3-tal min. verder garen.

  9. Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water.

  10. Mix de courgettereepjes met de sjalot en het knoflook uit de kookpot samen met het basilicum, de parmezaan, 3 eetl. olijfolie, de pijnboompitten en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauwhaasjes ± 4 min. aan elke kant goudbruin (afhankelijk van de dikte). Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Blus de pan met de visfond en schraap de braadresten los. Roer er de tomatenblokjes en peterselie onder.

  12. Roer de courgettepesto samen met de overgebleven courgettereepjes onder de pasta.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en schik er een kabeljauwhaasje naast. Lepel wat saus over de vis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 26.6 g
Koolhydraat 78.6 g
Eiwit 47.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abijdbier Wijn Bij dit gerecht past een droge witte wijn met een fijne neus en smaak of een abdijbier met een fruitige toets. Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Chardonnay Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal