Kabeljauwfilet met pastinaakpuree en gestoofde prei
Kabeljauwfilet met pastinaakpuree en gestoofde prei

Kabeljauwfilet met pastinaakpuree en gestoofde prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 54.6 g
Suiker 16.7 g
Vezel 15.1 g
Eiwit 41.5 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Kruid de vis met peper en zout en wentel in de bloem.

  5. Schil intussen de pastinaken en de aardappelen. Snij in stukken.

  6. Snij het preiwit in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pastinaak en de aardappelen 20 min. in licht gezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilets ± 3 min. aan elke kant.

  11. Pureer de pastinaak en de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Meng er de culinaire room, de eidooier en 1 eetl. boter onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree over de borden en maak een put in het midden. Vul met de prei en leg er een kabeljauwfilet op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Kruid de vis met peper en zout en wentel in de bloem.

  5. Schil intussen de pastinaken en de aardappelen. Snij in stukken.

  6. Snij het preiwit in ringen.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pastinaak en de aardappelen 20 min. in licht gezouten water. Giet af.

  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote kookpot en stoof de prei 10 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauwfilets ± 3 min. aan elke kant.

  11. Pureer de pastinaak en de aardappelen. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Meng er de culinaire room, de eidooier en 1 eetl. boter onder.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de puree over de borden en maak een put in het midden. Vul met de prei en leg er een kabeljauwfilet op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 599 kcal
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 54.6 g
Suiker 16.7 g
Vezel 15.1 g
Eiwit 41.5 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Duc de Lerme Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal