Kabeljauwhaasje met gegrilde tomaten en erwten-muntcrème
Kabeljauwhaasje met gegrilde tomaten en erwten-muntcrème

Kabeljauwhaasje met gegrilde tomaten en erwten-muntcrème

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 42.4 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 55.7 g
Suiker 7.5 g
Vezel 10 g
Eiwit 36.8 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verdeel de tapastomaten in kleinere trosjes.

  4. Snipper de munt fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Breng de gevogeltefond aan de kook in een kookpot. Voeg de diepgevroren ertwen toe en kook 2 min. Schep er enkele erwten uit en zet opzij voor de afwerking. Mix 1 min. glad Voeg de munt toe en mix nog 1 min. Hebt u graag een heel gladde saus? Giet ze dan na het mixen door een zeef. Kruid met peper en zout.

  8. Beboter een ovenschaal en schik er de kabeljauw in. Kruid met peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Schik intussen de tapastomaten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 10 à 15 min. in de oven.

  10. Bak de pommes duchesse (baktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de erwten-muntcrème over de borden. Schik er een stuk vis en wat tapastomaten op. Werk de crème af met blaadjes munt en erwtjes. Serveer met de pommes duchesse.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Verdeel de tapastomaten in kleinere trosjes.

  4. Snipper de munt fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Breng de gevogeltefond aan de kook in een kookpot. Voeg de diepgevroren ertwen toe en kook 2 min. Schep er enkele erwten uit en zet opzij voor de afwerking. Mix 1 min. glad Voeg de munt toe en mix nog 1 min. Hebt u graag een heel gladde saus? Giet ze dan na het mixen door een zeef. Kruid met peper en zout.

  8. Beboter een ovenschaal en schik er de kabeljauw in. Kruid met peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Schik intussen de tapastomaten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 10 à 15 min. in de oven.

  10. Bak de pommes duchesse (baktijd: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de erwten-muntcrème over de borden. Schik er een stuk vis en wat tapastomaten op. Werk de crème af met blaadjes munt en erwtjes. Serveer met de pommes duchesse.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 42.4 g
Verzadigd vet 14.4 g
Koolhydraat 55.7 g
Suiker 7.5 g
Vezel 10 g
Eiwit 36.8 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal