Kalfsblanquette met asperges en mascarpone
Kalfsblanquette met asperges en mascarpone

Kalfsblanquette met asperges en mascarpone

2 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Vet 15.3 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 54 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat diepgevroren kalfsblanquette oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil verse asperges van de top naar de voet.

  5. Snij de (diepgevroren) asperges in stukken van 3 cm.

  6. Bereiding:
  7. De dag vooraf (10 min. + 2 u. stoven)
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de blokjes kalfsvlees goudbruin.

  9. Voeg de gepelde tomaten toe en giet er de wijn langs de rand van de kookpot bij. Kruid met peper, zout, het takje tijm en het blaadje laurier. Dek af en laat 1 u. 45 min. sudderen.

  10. Voeg de aspergestukjes toe en laat nog 15 min. sudderen. Zet koel weg.

  11. Op het moment zelf (ontdooitijd + 20 min.)
  12. Laat de kervel ontdooien.

  13. Snipper intussen de peterselie heel fijn.

  14. Verwarm de kalfsblanquette ± 15 min. op een zacht vuur.

  15. Meng intussen de ontdooide kervel met de fijngesnipperde peterselie, 1 eetl. olijfolie en het citroensap.

  16. Roer de mascarpone onder het vlees en laat smelten. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel kleine toefjes van de kruidenmengeling over de kalfsblanquette.

  19. Dien op met pasta of rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat diepgevroren kalfsblanquette oppervlakkig ontdooien.

  4. Schil verse asperges van de top naar de voet.

  5. Snij de (diepgevroren) asperges in stukken van 3 cm.

  6. Bereiding:
  7. De dag vooraf (10 min. + 2 u. stoven)
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de blokjes kalfsvlees goudbruin.

  9. Voeg de gepelde tomaten toe en giet er de wijn langs de rand van de kookpot bij. Kruid met peper, zout, het takje tijm en het blaadje laurier. Dek af en laat 1 u. 45 min. sudderen.

  10. Voeg de aspergestukjes toe en laat nog 15 min. sudderen. Zet koel weg.

  11. Op het moment zelf (ontdooitijd + 20 min.)
  12. Laat de kervel ontdooien.

  13. Snipper intussen de peterselie heel fijn.

  14. Verwarm de kalfsblanquette ± 15 min. op een zacht vuur.

  15. Meng intussen de ontdooide kervel met de fijngesnipperde peterselie, 1 eetl. olijfolie en het citroensap.

  16. Roer de mascarpone onder het vlees en laat smelten. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel kleine toefjes van de kruidenmengeling over de kalfsblanquette.

  19. Dien op met pasta of rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 445 kcal
Vet 15.3 g
Koolhydraat 12.7 g
Eiwit 54 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje

Bekijk het recept digitaal