- Bewaar

- Bewaar
Kalfsblanquette met asperges en mascarpone
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat diepgevroren kalfsblanquette oppervlakkig ontdooien.
-
Schil verse asperges van de top naar de voet.
-
Snij de (diepgevroren) asperges in stukken van 3 cm.
-
Bereiding:
-
De dag vooraf (10 min. + 2 u. stoven)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de blokjes kalfsvlees goudbruin.
-
Voeg de gepelde tomaten toe en giet er de wijn langs de rand van de kookpot bij. Kruid met peper, zout, het takje tijm en het blaadje laurier. Dek af en laat 1 u. 45 min. sudderen.
-
Voeg de aspergestukjes toe en laat nog 15 min. sudderen. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Snipper intussen de peterselie heel fijn.
-
Verwarm de kalfsblanquette ± 15 min. op een zacht vuur.
-
Meng intussen de ontdooide kervel met de fijngesnipperde peterselie, 1 eetl. olijfolie en het citroensap.
-
Roer de mascarpone onder het vlees en laat smelten. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel kleine toefjes van de kruidenmengeling over de kalfsblanquette.
-
Dien op met pasta of rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat diepgevroren kalfsblanquette oppervlakkig ontdooien.
-
Schil verse asperges van de top naar de voet.
-
Snij de (diepgevroren) asperges in stukken van 3 cm.
-
Bereiding:
-
De dag vooraf (10 min. + 2 u. stoven)
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een stoofpot en bak de blokjes kalfsvlees goudbruin.
-
Voeg de gepelde tomaten toe en giet er de wijn langs de rand van de kookpot bij. Kruid met peper, zout, het takje tijm en het blaadje laurier. Dek af en laat 1 u. 45 min. sudderen.
-
Voeg de aspergestukjes toe en laat nog 15 min. sudderen. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de kervel ontdooien.
-
Snipper intussen de peterselie heel fijn.
-
Verwarm de kalfsblanquette ± 15 min. op een zacht vuur.
-
Meng intussen de ontdooide kervel met de fijngesnipperde peterselie, 1 eetl. olijfolie en het citroensap.
-
Roer de mascarpone onder het vlees en laat smelten. Bind lichtjes met instantsausbinder en kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel kleine toefjes van de kruidenmengeling over de kalfsblanquette.
-
Dien op met pasta of rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' Cave de Buxy Wijn El Coto - D.O.C. Rioja - Spanje