Kalfsblanquette met gedroogde boschampignons
Kalfsblanquette met gedroogde boschampignons

Kalfsblanquette met gedroogde boschampignons

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 53.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  3. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water.

  4. Haal de paddenstoelen uit het water en druk het meeste vocht eruit. Bewaar het weekvocht (laat het even bezinken).

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een kookpot en bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en laat even meestoven.

  8. Leng aan met de witte wijn.

  9. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u stoven op een zacht vuur.

  10. Snij de paddenstoelen fijn en voeg toe aan het vlees. Voeg er ook een kopje van het weekvocht aan toe en zet koel weg.

  11. Op het moment zelf (5 min. + 35 min. kooktijd)
  12. Voeg de lichte room toe en breng alles aan de kook. Laat 30 à 35 min. sudderen op een zacht vuur, zonder deksel. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Versier met fijngesnipperde peterselie en serveer met wilde rijst of kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  3. Laat de gedroogde bospaddenstoelen 30 min. weken in lauw water.

  4. Haal de paddenstoelen uit het water en druk het meeste vocht eruit. Bewaar het weekvocht (laat het even bezinken).

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een kookpot en bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe en laat even meestoven.

  8. Leng aan met de witte wijn.

  9. Breng aan de kook, dek af en laat 1 u stoven op een zacht vuur.

  10. Snij de paddenstoelen fijn en voeg toe aan het vlees. Voeg er ook een kopje van het weekvocht aan toe en zet koel weg.

  11. Op het moment zelf (5 min. + 35 min. kooktijd)
  12. Voeg de lichte room toe en breng alles aan de kook. Laat 30 à 35 min. sudderen op een zacht vuur, zonder deksel. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Versier met fijngesnipperde peterselie en serveer met wilde rijst of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 7.9 g
Eiwit 53.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak. Wijn Côte de Beaune-Villages A.C. Albert Bichot Mooie rode bourgogne met een soepele, gecorseerde en volle smaak. Een heel aangename wijn.

Bekijk het recept digitaal