Kalfsblanquette met marsala
Kalfsblanquette met marsala

Kalfsblanquette met marsala

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 20.4 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 57.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Snij de halfgedroogde tomaatjes in reepjes en de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. à 2 dagen voordien (15 min. + 1 u. 30 min. kooktijd)

  7. Meng de bloem met de oregano en tijm en wentel er de stukjes kalfsblanquette door.

  8. Verhit 2 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaatjes (indien nodig aangevuld met olijfolie) in een kookpot, voeg de stukken kalfsblanquette beetje bij beetje toe en bak ze goudbruin. Strooi er de eventueel resterende bloem over en giet er de kalfsfond en de marsala bij. Dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 1 u 30 min.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaatjes en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de schijfjes champignon toe. Laat zachtjes gaar stoven gedurende 10 min. en kruid met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde peterselie toe.

  11. Neem de kalfsblanquette van het vuur en voeg de champignons en de tomatenreepjes toe. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. Verwarm de blanquette gedurende ± 15 min. op een zacht vuurtje. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met wilde rijst en een gemengde salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.

  3. Snipper de peterselie fijn.

  4. Snij de halfgedroogde tomaatjes in reepjes en de champignons in schijfjes.

  5. Bereiding:
  6. à 2 dagen voordien (15 min. + 1 u. 30 min. kooktijd)

  7. Meng de bloem met de oregano en tijm en wentel er de stukjes kalfsblanquette door.

  8. Verhit 2 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaatjes (indien nodig aangevuld met olijfolie) in een kookpot, voeg de stukken kalfsblanquette beetje bij beetje toe en bak ze goudbruin. Strooi er de eventueel resterende bloem over en giet er de kalfsfond en de marsala bij. Dek af en laat zachtjes sudderen gedurende 1 u 30 min.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaatjes en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.

  10. Voeg de schijfjes champignon toe. Laat zachtjes gaar stoven gedurende 10 min. en kruid met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde peterselie toe.

  11. Neem de kalfsblanquette van het vuur en voeg de champignons en de tomatenreepjes toe. Zet koel weg.

  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. Verwarm de blanquette gedurende ± 15 min. op een zacht vuurtje. Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met wilde rijst en een gemengde salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 551 kcal
Vet 20.4 g
Koolhydraat 18.6 g
Eiwit 57.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Empreinte du Cléray Chenin Blanc A.C. Anjou Droge witte loirewijn met een uitbundige neus (fruit, mineralen) en een sappige, bijna vettige smaak. Wijn Côte de Beaune-Villages A.C. Albert Bichot Mooie rode bourgogne met een soepele, gecorseerde en volle smaak. Een heel aangename wijn.

Bekijk het recept digitaal