- Bewaar

- Bewaar
Kaneelappeltjes uit de oven
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
-
Besprenkel elke appel met het sap van een halve citroen.
-
Meng de suiker met de rozijnen en de amandelschilfers.
-
Bereiding:
-
1. Plaats de appelen naast elkaar op een bakplaat en verdeel er het suikermengsel over.
-
2. Bestrooi naar smaak met kaneel en doe 1 koffiel. boter op elke appel.
-
3. Zet de appelen ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Prik er met een brochettestokje of een scherp mes in om te voelen of ze binnenin zacht zijn.
-
Afwerking:
-
Serveer met wat van het vrijgekomen vocht en geef er een bolletje ijs en een (sigaren)koekje bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.
-
Besprenkel elke appel met het sap van een halve citroen.
-
Meng de suiker met de rozijnen en de amandelschilfers.
-
Bereiding:
-
1. Plaats de appelen naast elkaar op een bakplaat en verdeel er het suikermengsel over.
-
2. Bestrooi naar smaak met kaneel en doe 1 koffiel. boter op elke appel.
-
3. Zet de appelen ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Prik er met een brochettestokje of een scherp mes in om te voelen of ze binnenin zacht zijn.
-
Afwerking:
-
Serveer met wat van het vrijgekomen vocht en geef er een bolletje ijs en een (sigaren)koekje bij.