Kaneelappeltjes uit de oven
Kaneelappeltjes uit de oven

Kaneelappeltjes uit de oven

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.

  5. Besprenkel elke appel met het sap van een halve citroen.

  6. Meng de suiker met de rozijnen en de amandelschilfers.

  7. Bereiding:
  8. 1. Plaats de appelen naast elkaar op een bakplaat en verdeel er het suikermengsel over.

  9. 2. Bestrooi naar smaak met kaneel en doe 1 koffiel. boter op elke appel.

  10. 3. Zet de appelen ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Prik er met een brochettestokje of een scherp mes in om te voelen of ze binnenin zacht zijn.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met wat van het vrijgekomen vocht en geef er een bolletje ijs en een (sigaren)koekje bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor.

  5. Besprenkel elke appel met het sap van een halve citroen.

  6. Meng de suiker met de rozijnen en de amandelschilfers.

  7. Bereiding:
  8. 1. Plaats de appelen naast elkaar op een bakplaat en verdeel er het suikermengsel over.

  9. 2. Bestrooi naar smaak met kaneel en doe 1 koffiel. boter op elke appel.

  10. 3. Zet de appelen ± 15 min. in de voorverwarmde oven. Prik er met een brochettestokje of een scherp mes in om te voelen of ze binnenin zacht zijn.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met wat van het vrijgekomen vocht en geef er een bolletje ijs en een (sigaren)koekje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 294 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal